Health

Zo wordt jouw workout makkelijker en vliegt de tijd voorbij

Eindelijk heb je de stap gezet om te gaan sporten, maar na een paar workouts ben je er stiekem alweer klaar mee. Het lijkt wel of je al drie uur op de loopband staat, terwijl in werkelijkheid dit slechts drie minuten is…Girlscene zet een aantal tips op een rijtje waardoor jij weer plezier krijgt in je workout en de tijd voorbij vliegt! Voordat je het weet ben jij een echte #fitgirl.

1. Fake it till you make it
Probeer tijdens de workout jezelf te visualiseren. Beeld in dat je de workout fantastisch doet. Denk aan het geweldige gevoel dat je na de workout krijgt. Deze truc lijkt heel simpel, maar je moet een knop omzetten. Natuurlijk lig je liever op de bank naar een aflevering van The Vampire Diaries te kijken, maar denk eens hoe trots je bent als je tóch naar de sportschool gaat.

2. Tel achteruit
Normaal gesproken tellen we van één tot tien, probeer dit nu eens andersom te doen. Stel dat je twintig squats wilt doen, tel dan nu van twintig naar één. Al snel merk je dat dit goed voelt om te horen en dat het lijkt alsof de squats veel sneller gaan.

3. Stoppen is geen optie 
Vertel jezelf dat stoppen geen optie is, je geest geeft namelijk eerder op dan je lichaam. Het is daarom belangrijk om je brein te ‘vertellen’ dat je niet mag opgeven, je bent sterker dan je denkt. Wanneer we druk aan het sporten zijn stuurt ons brein signalen af waardoor het lichaam op wil geven. Je lichaam vindt het namelijk niet normaal om een hoge hartslag te hebben. Herinner jezelf daarom tijdens je workout eraan dat je het wél kunt.

4. Daag jezelf uit
Blijf bij elke oefening die je doet jezelf uitdagen. Is het je de vorige keer gelukt om één minuut te planken, probeer het nu dan tien seconden langer vol te houden. Door elke keer net een stapje verder te gaan blijf je jezelf verbeteren en uitdagen. Door het stap voor stap op te bouwen merk je dat dit ook eenvoudiger gaat dan in één keer vijf minuten achter elkaar proberen te planken.

5. Focus op jezelf
Kijk tijdens het sporten niet naar de mensen om je heen, blijf je focussen op jezelf. Misschien is er wel iemand die een half uur achter elkaar op de loopband staat zonder te stoppen, maar jij hebt weer andere kwaliteiten. Je hebt er niets aan om jezelf te vergelijken met anderen, je verspilt er alleen maar tijd mee.

6. Doe wat je leuk vindt 
Dit klinkt zo simpel, maar veel mensen vergeten dit. Doe iets wat je leuk vindt. Misschien lijkt het makkelijk om een abonnement te nemen op de sportschool, maar wanneer je dit niet leuk vindt om te doen ga je ook niet vaak naar de sportschool. Kies daarom voor iets waar je met plezier naartoe gaat. Misschien vind je zumba wel leuk. Kies dan voor deze vorm van sporten.

7. Sport samen met een vriendin
Door samen met een vriendin te gaan sporten vliegt de tijd voorbij. Tijdens je workout kun je lekker bijkletsen en je voelt je niet zo alleen.

8. Series kijken
Een workout kan ook een stuk sneller gaan door te multitasken. Zet daarom bijvoorbeeld je favoriete serie op terwijl je fietst in de sportschool. Voordat je het weet ben je veertig minuten verder, heb jij flink wat calorieën verbrand én ben je weer helemaal up-to-date met je favoriete serie!

9. Muziek
Muziek draagt ook bij aan een goede workout. Een opzwepende playlist met al jouw favoriete songs zorgt ervoor dat je workout leuker wordt én sneller voorbij gaat. Zorg er wel voor dat niet de hele sportschool kan meegenieten van jouw zangkunsten ;-).

Nog leuke sportschoenen nodig? Check dan snel dit artikel. 

  

Ga jij deze tips proberen? Wat voor sport doe jij?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos

 

Must reads 👀