Lifestyle

Last minute Sinterklaas tips

Heerlijk avondje is gekomen… Jaaa dames, morgen is het alweer zover! Ben je een beetje lief geweest dit jaar? Sinterklaas viert zijn verjaardag en wij krijgen de cadeautjes. Nog steeds een goed idee lieve Sint ;-). Als je nog geen tijd hebt gehad om in de stemming te komen, don’t worry. Girlscene heeft nog wat last minute tips voor je om alsnog het Sinterklaas gevoel te krijgen. 

Misschien heb jij het Sinterklaas journaal (guilty pleasure!) iedere dag gevolgd en ben je allang in de stemming, maar dan nog zijn dit heel leuke tips. Behalve dan onze eerste echte tip: kijk het Sinterklaas journaal terug! Anders heb jij geen idee wat voor dilemma’s en drama Sint en zijn Pieten dit jaar hebben meegemaakt… Is de stoomboot dit jaar wel op tijd?! 😉 

 

 

1. Maak een Sinterklaaskrans
Grote kans dat jij al enorme hoeveelheden pepernoten hebt ingeslagen. Een voorraad voor het voorjaar is mooi meegenomen natuurlijk. Maar misschien kun je jouw teveel aan pepernoten ook anders inzetten… Maak een speciale Sinterklaaskrans. Wie zegt dat kransen alleen voor Kerstmis zijn? Om het extra mooi te maken voeg je wat gekleurde schuimpjes toe. Als je nog kleine Pietjes of veertjes hebt kun je dat ook nog toevoegen! Spray het met haarlak en hang het aan de deur. 

 

2. Bak een Sinterklaas monchoutaart
Monchoutaart… Need we say more? Dat is altijd een goed idee. We kwamen een heerlijk recept tegen voor een perfecte Sinterklaastaart en die delen we graag met je. Samenvatting van de ingrediënten: monchou (duh), kruidnoten, truffelkruidnoten (als je die nog niet kent: zeker proberen!) en ongeklopte slagroom. Heel gezond is deze taart niet, maar je mag best eens zondigen toch? Lees het hele recept van ‘Brenda kookt’ hier

3. Speel voor Sint en verras je familie en/of vrienden
Misschien heb je al pakjesavond of een surprise gepland, maar misschien ook niet. Het is hoe dan ook leuk om je familie en vrienden te verrassen met een klein cadeautje. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn! Ga snel even langs de HEMA, Action, Blokker, H&M of een andere goedkopere winkel. Het gaat vooral om de gedachte. Hoe leuk om de gezichten van je familie en vrienden te zien als jij ze zomaar verrast met een klein cadeautje! 

4. Verdiep je eens in de geschiedenis van Sinterklaas
Weet jij al waarom jij als kind op pakjesavond mooie cadeaus hebt gekregen? Grote kans van niet, maar best interessant om te weten. In eerste instantie werd Sint-Nicolaas alleen in Oost-Europa geëerd, maar in de 13e eeuw kwam de feestdag ook naar West-Europa. In de 13e eeuw werd het feest in Utrecht gevierd door de schoen van vier arme kinderen te vullen met geld. Aanvankelijk werd er iets goeds voor de armen gedaan. De aard van het feest is veranderd door de toegenomen welvaart in Nederland. Wist jij dit al? Er is natuurlijk nog veel meer te vinden over de geschiedenis van dit oer-Hollandse feest.  

 

 

5. Organiseer een last minute surprise met je vriendinnen
Moet lukken toch? Het hoeft natuurlijk ook niet per se op 5 december. Spreek een klein bedrag af wat de cadeautjes mogen kosten en trek lootjes! Dit kan ook bijvoorbeeld via een website zoals Lootjestrekken. Maak het extra leuk door gedichtjes voor elkaar te schrijven, lachen gegarandeerd! Als je liever geen lootjes trekt kun je ook een ander Sinterklaasspel spelen. Dan koop je geen cadeautje voor een specifiek persoon, want je weet van tevoren niet bij wie je cadeau terechtkomt. Hier kun je de regels van zo’n spel teruglezen. 

Last minute nog op zoek naar een cadeautje? Deze onderstaande items zijn super leuk voor een verlate pakjesavond en anders ben je alvast op tijd voor Kerst;-)

Girlscene Box

De Selectie deel 1
Home Alone 1 & 2

Rendier sweater met bellen
Christmas sweater

Boek De Hongerspelen
Dvd New Year’s Eve

Vier jij Sinterklaas en weet jij al wat je met pakjesavond gaat doen? 

Bron, bron, bron

Must reads 👀