Lifestyle

5 tips voor een geweldig Sinterklaasgedicht

Het is weer tijd voor surprises! Vol enthousiasme verzamel je de familie bij elkaar en jij weet zeker dat je dit jaar éindelijk iemand trekt waarvoor je een geweldig gedicht kan maken. Helaas trek jij de nieuwe vriendin van je neefje en je weet helemaal niets over haar, behalve haar naam. Op vier december moet jij nog steeds beginnen aan je Sinterklaasgedicht… Gelukkig is Girlscene er om een handje te helpen.

Omdat niet iedereen zomaar een gedicht uit haar mouw schudt, geeft Girlscene een paar tips om te zorgen dat jij iedereen omver blaast!

1. Begin nooit direct met het schrijven van je gedicht. Noteer voordat je begint eerst wat trefwoorden die je wilt gaan verwerken. Denk bijvoorbeeld aan positieve eigenschappen en hobby’s van de persoon. Zo heb jij een kleine houvast en weet je waar je over kunt schrijven. Weet je echt niets over de persoon in kwestie? Dan kun je er voor kiezen om het gedicht rondom het cadeautje te maken.

2. Zorg ervoor dat je één rijmschema gebruikt. Er zijn verschillende rijmschema’s te vinden, de makkelijkste is “AABB”. Met dit schema rijmen steeds de eerste en tweede, derde en vierde, vijfde en zesde enzovoort op elkaar.

3. In plaats van zelf een heel nieuw gedicht te verzinnen kun je er ook voor kiezen om een parodie te maken op een bestaande tekst. Kies bijvoorbeeld het favoriete nummer uit van de persoon in kwestie en verander details in de tekst om het persoonlijk te maken.

4. Kun je echt niets bedenken wat rijmt? Zoek dan eens op synoniemen. Zo blijft je verhaal kloppen, maar heb je toch een ander woord zodat de tekst rijmt.

5. Als je er echt niet uitkomt kun je altijd hulp zoeken. Op het internet staan een heleboel websites waar je met slechts één klik een heleboel rijmwoorden vindt. Om je vast om weg te helpen zet Girlscene een paar websites onder elkaar: 

– Op de website van rijm.nu krijg je direct na het invullen een heleboel woorden die rijmen op jouw woord. Super handig!
– Op mijnwoordenboek.nl staan heel veel synoniemen die je kunt gebruiken tijdens het maken van je gedicht.
– Met rijmwoorden.nl heb jij een uitgebreide keuze in rijmwoorden.
– Ook op de website van vandale.nl kun je op zoek naar de meest originele rijmwoorden.
– Tot slot kun je specifiek zoeken naar woorden rondom de feestdagen op rijmwoordenboek.net 

Heb je nog meer tips nodig? Bekijk dan dit artikel. 

Vier jij Sinterklaas? Hoe maak jij je gedichten?