News

Het bewijs is hier: nagellak maakt je dik

Mag de Girlscene redactie even in een hoekje zitten en huilen? We lezen zojuist slecht nieuws die alle nagellak liefhebbers aangaat. Want wat blijkt: nagellak is helemaal niet zo onschuldig als je denkt. Sterker nog, het heeft schijnbaar effect op je figuur. Iets waar iemand met een gezond gewicht waarschijnlijk niet op zit te wachten in ieder geval…

Om een lang verhaal kort te maken: volgens onderzoek kom je (mogelijk) aan als je nagellak gebruikt. Mind is blown. De grote vraag is hoe dat überhaupt kan, want het is niet alsof je nagellak eet. Je smeert het op je nagels, dus wat voor effect heeft dat op je figuur? Blijkbaar meer dan iedereen denkt.

Als je favoriete nagellak het ingrediënt trifenylfosfaat bevat kan dit nogal schadelijk voor je zijn. Trifenylfosfaat zorgt ervoor dat je nagellak goed blijft zitten en flexibel is. Dit heeft een ander ingrediënt (ftalaten) vervangen, maar misschien is deze vervanging niet de allerbeste keuze. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat trifenylfosfaat een hormoonverstorende stof is die volgens onderzoekers bij mensen zorgen voor gewichtstoename en zelfs overgewicht. Tijdens het onderzoek zijn ongeveer 3000 lakjes onderzocht waarvan bijna de helft trifenylfosfaat bevat. Shocking.


Wat ook interessant om te weten is, is dat sommige nagellakjes trifenylfosfaat bevatten, zelfs als merken beweren dat het er niet inzit. Bovendien bevat een doorzichtige nagellak meer trifenylfosfaat dan de gekleurde variant. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vrouwen meer hiervan binnenkrijgen, waardoor het aan beautyproducten gelinkt wordt. Als nagellak liefhebber vinden wij het moeilijk om dit te geloven, maar hier kun je het allemaal rustig teruglezen.

Wat vind jij ervan dat nagellak dragen leidt tot gewichtstoename?

Bron

Must reads 👀