Lifestyle

9 tips om lekker te slapen tijdens een lange vlucht

Ga je binnenkort op reis en staat je een lange vlucht te wachten? Dan is de kans groot dat jij deze vlucht het liefst slapend doorbrengt, want we weten allemaal hoe snel de tijd dan voorbij vliegt – snap je hem, vliegt? 😉 Niks beter dan zo snel mogelijk weer uit dat krappe vliegtuig te stappen en genieten van je nieuwe omgeving. Wij geven je tips hoe je lekker kunt pitten tijdens je vlucht. 

Slapen onderweg is natuurlijk niet altijd even makkelijk, vooral niet in het vliegtuig. Al moet ik -Emily- toegeven dat het voor mij niet zo lastig is, ik heb vanochtend nog anderhalf uur in de trein gedut. Heerlijk! Dus dat maakt mij zeker geschikt om tips te geven hoe je onderweg goed kunt slapen. 

 


1. Regel een goede plek in het vliegtuig
Als jij op tijd incheckt is de kans groot dat je nog een beetje keuze hebt in waar je kunt zitten. Ideaal is een rij stoelen die nog niet helemaal bezet is, met een beetje geluk zit je naast een lege stoel en kun je wat breder gaan liggen. Verder is het goed om te kiezen tussen een stoel aan het raam of een stoel aan het gangpad. Een stoel bij het raam is fijn omdat je dan je hoofd kunt rusten naar de zijkant en je geen last hebt van mensen die langs je moeten om naar de toilet te gaan. Een stoel bij het gangpad is dan weer fijn omdat je jouw benen in het gangpad kwijt kunt, want beenruimte is er vaak niet veel. 

2. Drink geen koffie 
We begrijpen het, de verleiding van Starbucks op het vliegveld is erg groot als je aan het wachten bent om te boarden. Als je het toch niet kunt laten laten om langs te gaan, laat dan de koffie toch maar staan, of kies een cafeïne vrije versie. Anders gaat slapen je waarschijnlijk niet heel goed lukken! 

3. Maak thuis een chille slaap playlist
Twee vliegen in een klap! Als je oortjes meeneemt kun je jezelf afsluiten van de geluiden om je heen en met behulp van rustige liedjes word je lekker slaperig. Denk Frank Ocean, Jhené Aiko, Elliot Moss, Miguel, Norah Jones etc.

4. Laat de stewardess weten dat je wilt slapen
Best wel irritant als jij net op het punt staat om weg te dromen en er dan een stem je wakker schrikt met de vraag of je nog een snack wilt kopen… Nee, je wilt slapen! Laat het van tevoren even weten zodat ze je niet storen. Wie weet krijg je nog een fijn dekentje. 

5. Breng een kussentje mee
Niets is vervelender dan wakker worden met een stijve nek. Bovendien, in slaap vallen zonder kussen maakt het een stuk moeilijker. Als je een kussentje meeneemt kun jij je hoofd daar op laten rusten en hopelijk val je dan binnen no-time in slaap. 

6. Gebruik een slaapmasker
Tijdens een nachtvlucht zullen de lampen meestal gedimd zijn, maar dat betekent niet dat de mensen om je heen geen leeslampjes of computerschermen aan hebben staan. Of je vliegt overdag en je wilt in verband met het tijdsverschil toch liever slapen. Dan is een slaapmasker een ideale uitkomst! Als je er eentje haalt met verkoelende gel is het ook nog goed tegen wallen en hoofdpijn. Win-win situatie!

7. Eet een banaan of drink melk voor je vlucht
Dit zal je helpen makkelijker in slaap te komen. In melk en banaan zitten namelijk stoffen die je melatoninegehalte gunstig beïnvloeden. We zullen er maar niet te diep op ingaan ;-), maar hierdoor slaap je makkelijker! 

8. Trek je comfy joggingbroek aan 
Zeg nou zelf, slapen in jeans is niet heel prettig en geeft je niet veel bewegingsvrijheid. Trek dus vooral je comfy sweatpants aan naar het vliegveld. Je bent echt niet de enige! Als je het niet prettig vindt om zo over straat te gaan, kun je ook een legging met lang shirt dragen. En er zijn tegenwoordig ook veel sweatpants te vinden die zeker gezien mogen worden. 

9. Haal je lenzen uit je ogen
In het vliegtuig is er een hele droge lucht die sowieso niet zo goed is voor je lenzen. En als je wilt slapen kun je beter je lenzen uit doen om super droge ogen te voorkomen. 

Deze spulletjes zullen je vlucht heel comfortabel maken: 

1. Sweatpants Forever 21 €21, 
2. Slaapmasker Anatomicals €9,24
3. Disco Earphones Ban. Do €17,77
4. Reiskussen Design Go €15,90 

Als je misschien nog een tussenstop hebt tijdens je vlucht, kun je hier 7 dingen vinden tegen vervelling!

Heb jij moeite met slapen tijdens het reizen? 

Bron, bron