Lifestyle

Waarom je benen kruisen hartstikke slecht is

Denk je vrouwelijk te zijn door je benen te kruisen als je bijvoorbeeld een rokje of jurk aan hebt, blijkt dat het hartstikke slecht voor je is. Huh? Ja, daar stonden we op de Girlscene redactie ook even van te kijken. Daarom gingen we op onderzoek uit. Waarom is het kruisen van je benen zo slecht? In dit artikel vind je het antwoord.

In het dagelijks leven zijn er nogal wat dingen die iedereen doet die eigenlijk dus helemaal niet zo goed voor je zijn. Je benen kruisen is daar één ding van en het vervelende is dat het vaak automatisch gaat. Wanneer je op een stoel/bank/kruk zit, sla je al snel het ene been over de ander. Misschien omdat je een rok draagt en niemand tussen je benen wil laten gluren, maar misschien ook omdat je het gewoon fijn vindt zitten. Toch is het beter om dit zo min mogelijk te doen. We know, waarom zijn er zoveel fijne dingen slecht voor je? 

Het lijkt onschuldig, maar je benen over elkaar doen is niet heel goed voor je. Misschien heb je het vaker gehoord, maar wat is dan precies de reden hierachter? Er is hier onderzoek naar gedaan, dus hierbij het antwoord! Het zit zo: als je je benen over elkaar doet op je knie, zorgt komt er een verandering in de bloeddruk. Het bloed bundelt samen als aders worden samengedrukt. Oké, dat is nog te volgen. Dit kan een ontsteking veroorzaken dat kan leiden tot een spatader. Wow! Dit ontstaat blijkbaar dus als het bloed niet goed terug kan stromen naar je hart en het vaak gebeurt. 


Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je een spatader krijgt als je je benen een minuut over elkaar doet. Maar let wel op, want langer dan tien tot vijftien minuten zo zitten is dus wel slecht. Belangrijk is om ongeveer ieder half uur op te staan en een stukje te lopen. Verder is het kruisen van je benen niet heel bevordelijk voor je houding. Sterker nog, als je last hebt van je heupen en rug, wordt dit waarschijnlijk alleen maar erger in deze positie. Hmmm, klinkt niet heel prettig.

Wist jij al dat je benen kruisen slecht voor je is? Ga jij hierdoor anders zitten?

Bron en bron

Beeld: Thinkstock