Lifestyle

6 hacks om je kamer in te richten als je huurt

Je gaat of bent net op kamers gaan wonen, hebt het in je hoofd al helemaal ingericht en elk detail is uitgewerkt. Eén klein probleem: je mag niets veranderen aan je kamer of studio, geen muren verven, geen gaten maken. Daar gaat je eerste eigen droomplek. Of toch niet? Wij zetten een aantal hacks op een rij, zodat jij alsnog je droomplek kunt inrichten. 

Weet je wat je wilt, maar houdt je huisbaas het tegen? Misschien moet je eens anders proberen te denken en om het probleem heen proberen te werken. Soms is de oplossing heel simpel, andere keren zal je bijna het hele plan om moeten gooien om toch nog enigszins in de gedachte van je idee te blijven. Hieronder volgen daarom een aantal tips. Als het niet precies is wat jij nodig hebt, kan het je misschien in ieder geval inspireren tot een oplossing voor jouw probleem.

1. Muren verven
Je wil graag een van je muren in de mooiste kleur blauw verven die je kent, maar dat mag dus niet. Dat los je op door een groot canvas te kopen en zelf een stuk kunst te maken in, of met, die mooie kleur. Je zet het tegen de muur, et voilà! 

2. Muren behangen
Wilde jij nu je eindelijk je eigen plek hebt eens uitpakken met je behang? Dat kan nog steeds. Er bestaat zoiets als tijdelijk zelfklevend behang, waarmee je dus een muur kunt behangen en het er zonder problemen weer af kan halen als je weer verhuist. 

3. Foto’s ophangen
Wil je de herinneringen aan die gezellige avonden met vriendinnen, foto’s van je familie en kaarten met je favoriete quotes aan de muur hangen, maar mag je geen gaten achterlaten? Gebruik dan washi tape  om een nep lijst te maken. Zelfde effect, ander materiaal. Je kunt trouwens nog veel meer doen met washi tape

 

4. Planken
Voor planken moet je gaten in de muur boren en dat behoort dus niet tot de mogelijkheden. Wat nu? Een gewone kast is niet hetzelfde, omdat het geen open gevoel geeft. Kies voor een open kast, zo één waarvan je alleen het frame ziet. Met zo’n kast kun je spullen showen en houd je dat open gevoel dat je met planken ook hebt.

 

5. Plak alles
Als je op kamers woont is dubbelzijdig tape je beste vriend. Alles waar je normaal gesproken een gat voor in de muur moet maken, kun je hiermee oplossen. Je fotolijstjes, handdoekhaken, extra lichten en ga zo maar door. Investeer wel in een goede variant. Je wilt tenslotte niet dat ‘s nachts alles naar beneden komt als je lekker ligt te slapen. 

6. Slimme toevoegingen
Je wilt een plank om een mooie bos bloemen op te zetten, maar zoals je weet gaat een plank niets worden. Wees creatief! Je kunt bijvoorbeeld de plank op twee poten zetten zoals hieronder en deze met dubbelzijdig tape aan de muur vastmaken voor stabiliteit. 


bron

Bestel de leukste items door op de afbeelding te klikken!

 


 

Wat zijn jouw tips om je kamer in te richten?

Must reads 👀