Lifestyle

5 hacks en inspiratie voor IKEA meubels

We love IKEA! En wie niet? Je kunt er super leuke meubels en woonaccessoires kopen voor heel fijne prijzen. Soms is het wel jammer dat je hetzelfde hebt als iedereen. Neem bijvoorbeeld het kleine vierkante tafeltje Lack, iedereen heeft hem wel staan in welke kleur dan ook. Om je Ikea meubels een chiquere en persoonlijkere uitstraling te geven, hebben we een aantal hacks voor je op een rij gezet. 

Of je nu op jezelf gaat wonen of je slaapkamer een make-over wil geven, probeer eerst eens te kijken wat je kunt doen met deze ideeën. Dit scheelt je waarschijnlijk heel veel geld en is ook nog eens veel leuker. Hoewel sommigen onder ons echte DIY’ers zijn, is het toch fijn als je maar weinig tijd kwijt bent aan het transformeren van je meubels. Het is heel simpel om je IKEA meubels een mooi nieuwe vormgeving te geven en het daardoor persoonlijker te maken.


bron

Deze hack is echt super leuk en makkelijk. Je spuit delen van de kruk goud en ze zien eruit alsof je ze voor heel wat meer op de kop hebt getikt. Hoe je dit doet? Plak de poten af tot waar je ze goud wilt spuiten en leg voor de zekerheid plastic of kranten over de rest van de kruk. Draai het zitvlak uit de kruk en spuit ook die helemaal goud. Als je van details houdt, kun je ook nog de kleine schroefjes en dergelijke goud spuiten. De kruk heet Dalfred en is €40. Voor variatie kun je hem ook nog gebruiken om een mooie plant op te zetten.


bron

Heb je een bijzettafel of salontafel die je eigenlijk zat bent, maar is de grootte van bijvoorbeeld het blad wel ideaal? Vervang dan gewoon de poten. Die hoeven niet duur te zijn, maar zorgen wel voor een compleet ander tafeltje. Een goed idee als je een one-of-a-kind Lack tafel wilt.


bron

Als je eens meer tijd heb, kun je van deze simpele €20 Rast kast een heel tof item maken. Het is een heel simpele hack: je verft de kast in welke kleur dan ook en voegt details toe. In deze foto zijn de details goud, maar die kunnen natuurlijk net zo goed koper of zilver zijn, of elke andere kleur. Beeld je dit kastje eens in het zwart in, dat zou ook heel mooi zijn. Deze bewerking maakt er in ieder geval een veel chic kastje van.


bron

Dit is een iets kleiner project, maar daarom niet minder leuk. Je onderzetters zijn vaak al saai genoeg, maar met vrolijke kleuren wordt iedereen er vrolijk van. Deze onderzetters kosten €1,60 voor drie stuks. Plak met plakband de randen af en kleur de oppervlakken in de kleuren (of juist niet) van jouw kamer. Je kunt er echte eyecatchers van maken.


bron

Deze bijzettafel is super leuk. Het meeste werk zal het zoeken van een stuk boomstam zijn, maar vaak kun je die wel ergens (langs de weg) vinden. Koop het krukje Marius voor maar €4 en bevestig die aan de onderkant, et voilà!

Wat vind jij van de ideeën? Heb je het al eens uitgeprobeerd?

Must reads 👀