Real life

Girls issues: Zo raak je snel gewicht kwijt

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die tips wilt om af te vallen.

Hi Girlscene,

Dit is het zoveelste probleem over afvallen, maar ik heb echt hulp nodig. Ik ben te zwaar met vijftien kilo. Vroeger heb ik anorexia gehad, maar gelukkig is dat over. Ik krijg wel door dat doordat ik wat zwaarder ben, ik steeds meer kenmerken van anorexia begin terug te krijgen. Zo gooi ik bijvoorbeeld mijn lunch weg en soms na het avondeten geef ik over. Ik weet dat dit niet goed is en wil echt op een gezonde manier afvallen. Het liefst wil ik voor de zomer vijftien kilo afvallen. Ik sport minstens drie keer per week. Weten jullie nog meer tips hoe ik snel gewicht kan kwijtraken?

Dank jullie wel!

Groetjes,
Charlotte


Hoi Charlotte,
Wat goed dat je hulp durft te zoeken. Anorexia is heel gevaarlijk en je wilt zeker niet dat je weer in deze situatie terecht komt. Je geeft aan dat je nu vijftien kilo te zwaar bent, maar ben je dit echt of zit dit tussen je oren? De anorexia kan je namelijk laten denken dat je te zwaar bent terwijl je eigenlijk een gezond gewicht hebt. Wanneer je 1.65 meter lang bent, heb je een gezond gewicht als je rond de 54 tot 68 kilo weegt. Dus ga eerst voor jezelf na of je echt vijftien kilo zwaarder bent.

Daarnaast is snel afvallen niet verstandig. Wanneer je bijvoorbeeld een crash dieet volgt om snel af te vallen zal je gewicht na het stoppen direct weer omhoog gaan. Wanneer je écht wilt afvallen kan dit het beste geleidelijk. Verwacht dus niet dat je elke week twee kilo afvalt. Het gaat namelijk niet alleen om gewicht verliezen, er moet een knop omgaan en je levensstijl moet veranderen. Probeer jezelf ook niet elke dag te wegen. Eén keer in de week is meer dan voldoende. Wel willen we nog even benadrukken dat iedereen prachtig is, welke kledingmaat je ook hebt. Zolang jij gelukkig bent in je lichaam hoef je helemaal niet af te vallen. Maar met op een juiste manier afvallen om lekkerder in je vel te zitten is niets mis.

Afvallen klinkt eigenlijk heel simpel. Je moet namelijk minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbruikt. Je geeft al aan dat je sport, maar als je bijvoorbeeld elke avond een zak chips eet dan valt dit in het niet. Probeer daarom een vast eetritme te vinden waardoor je kan zien hoeveel je binnenkrijgt en hoeveel je verbruikt. Schrijf bijvoorbeeld op wat je allemaal eet op een dag. En dan bedoelen we ook echt alles! Waarschijnlijk had je zelf niet door hoeveel je eigenlijk eet zonder dat je het door hebt.

Nu moet je zelf die knop omzetten om je eetpatroon te veranderen. Je hoeft hier helemaal geen superfoods voor in te slaan of overal nee op te zeggen. Als je maar oplet met wat je in je mond stopt. Probeer de dag goed te beginnen met een ontbijt en drink minimaal twee liter water. Daarnaast is het verstandig twee stuks fruit te eten en na acht uur niets meer te eten. Er zijn nog een heleboel tips om af te vallen, neem daarom zeker nog even een kijkje hier.

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀