Lifestyle

Waar mag je ongegeneerd je telefoon gebruiken?

Anno 2015 is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit ons leven. We laten het geen seconde alleen en moeten altijd en overal bereikbaar zijn. Maar is het wel netjes om altijd en overal met onze telefoon te zitten? Kun je het eigenlijk wel maken om de hele trein mee te laten genieten van je telefoongesprek, of midden op straat plots stil te staan om te gaan telefoneren? Gelukkig is er nu antwoord, lees snel verder om erachter te komen waar de mobiele telefoon acceptabel is.

Afgelopen juli stopte actrice Pati Luphone plotsteling tijdens haar optreden in het Lincoln Center. De reden van haar onderbreking was een mobiele telefoon. Iemand in het publiek vond het heel normaal om tijdens haar show te gaan telefoneren. De meeste mensen, behalve deze man, vinden het vanzelfsprekend dat je tijdens een theatervoorstelling je telefoon uitzet. Maar voor welke plekken geldt dit nog meer? In augustus kwam het Pew Research Center met een onderzoek naar buiten over het gebruik van de mobiele telefoon. Uit het onderzoek komt naar voren hoe de Amerikanen denken over het gebruik van hun mobiele telefoon.

Zo vinden de ondervraagde Amerikanen het heel normaal om te telefoneren of je telefoon te gebruiken in de bus of op straat. Wel vonden de ondervraagden het niet netjes om je telefoon te gebruiken tijdens het eten of in de kerk.

Anno 2015 is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit ons leven, daarom is het ook heel normaal we er zo mee verbonden zijn. Kom hier erachter of je ook zo verslaafd bent aan je mobiele telefoon. De plek van de telefoon is daarom ook de afgelopen twee generaties compleet veranderd. Terwijl onze generatie het heel normaal vindt om elkaar berichtjes te sturen via WhatsApp, vinden onze opa’s en oma’s het niet netjes om tijdens een gesprek “even” een berichtje te sturen.
 


Vroeger waren telefoongesprekken meer privé. Telefoongesprekken buitenshuis vonden plaats in afgeschermde telefoonhokjes. Dat is tegenwoordig wel anders. Zo is het heel normaal om in de trein een telefoongesprek van een medereiziger mee te krijgen, of iemand op straat te horen telefoneren. 

Toch vindt onze generatie het niet normaal om tijdens intieme momenten te gaan bellen of WhatsAppen. Uit het onderzoek is ook gebleken dat we steeds meer afhankelijk worden van onze telefoon. We vinden de weg, luisteren muziek, weten de tijd en hebben contact met elkaar allemaal via één klein telefoontje. Onze telefoon is deel geworden van onze identiteit.

Uit het onderzoek zijn nog een paar feitjes gekomen. Zo zet 39% van de Amerikanen tussen de dertig en veertig jaar nooit (!) hun telefoon uit. Slechts 4% doet dit regelmatig. Daarnaast vindt 62% van de Amerikanen het niet oké om een telefoon te gebruiken in een restaurant, 28% vindt dit wél normaal.

Leeftijd speelt ook een grote rol. Jongere mensen vinden een telefoon is een restaurant niet vervelend of storend. Want eerlijk is eerlijk, we zijn allemaal schuldig aan een foto maken van ons eten voor Instagram. 50% van de jongeren vindt het daarom ook heel normaal om je telefoon te gebruiken tijdens het eten.

Waarschijnlijk wordt de rol van de mobiele telefoon in de toekomst steeds groter. Tijd zal leren hoe we over tien of twintig jaar met onze mobiele telefoon omgaan. Over één ding waren alle Amerikanen het wel eens: als je om iemand geeft blijft je telefoon uit.

Op welke plekken vind jij dat je telefoon uit moet? En op welke plekken vind je het wel normaal?

Bron, bron

Must reads 👀