Food

5 veelgemaakte smoothie fouten

Het maken van smoothies is super easy, gezond en ook nog eens super lekker! Smoothies zijn één van de beste manieren om de bloedbaan te vullen met een flinke dosis vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze geven je een geweldige boost zodat je de dag aankan! Maar dit gebeurt alleen als je smoothies maakt op de juiste manier. Girlscene zet een aantal veel gemaakte fouten op een rijtje zodat jij het meeste kunt halen uit je smoothie. 

1. Te veel fruit 
Nu horen we je denken: “Fruit is toch gezond?” en dat is het zeker ook. Maar té veel fruit is niet goed voor het lichaam. In fruit zit namelijk veel suiker in de vorm van fructose. Te veel fructose in je lichaam kan ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel piekt en zorgt voor een schommeling in je energielevel. In plaats van te kiezen voor veel fruit kun je beter meer groenten toevoegen. Wanneer je de smoothie wat aan de bittere kant vindt kun je limoen of citroen toevoegen. Deze bevatten een stuk minder suiker, maar hebben wel erg veel smaak.

2. Geen groene smoothie
Probeer zoveel mogelijk groene groenten te kiezen bij het maken van een smoothie. Groene sappen bevatten namelijk de meeste voedingsstoffen en helpen het lichaam te voorzien van zuurstof. Daarnaast helpt een groene smoothie het lichaam ook om te ontgiften, reinigen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Een van de beste groene groenten om sap van te maken is Romeinse sla.
 


3. Drink op een lege maag 
Hoewel we alcohol absoluut niet aanraden op een lege maag, raden we dit wel aan voor smoothies ;-). Wanneer je namelijk het meeste uit je verse, gezonde smoothie wilt halen kun je deze het beste drinken op een lege maag. Je lichaam is zo in staat om alle voedingsstoffen sneller te absorberen waardoor je niets van de smoothie verspilt. Daarnaast heb je ook maar een kleine hoeveelheid energie nodig voor het verteringsproces. Let er wel op dat een smoothie geen maaltijdvervanger is. Een smoothie is namelijk bedoeld als extra bonus voor je lichaam.

4. Niet gelijk opdrinken
Het is heel verleidelijk om in één keer meerdere smoothies te maken en deze in de koelkast te bewaren, maar vijftien minuten nadat je de smoothie maakt worden veel voedingsstoffen al vernietigd door licht en lucht. Als je écht geen tijd hebt om je smoothie direct op te drinken kun je het bewaren in de vriezer voor maximaal vierentwintig uur.


5. Je smoothie te snel opdrinken 
Smoothies zijn niet bedoeld om in één keer achterover te slaan net als een shotje vodka. Ga ervoor zitten en neem de tijd. Dit zorgt ervoor dat de verteringsenzymen die in je speeksel zitten de smoothie beter verteren omdat ze al met elkaar gemengd zijn. Als je aan het haasten bent terwijl je een smoothie drinkt dan is je lichaam in staat van “vechten of vluchten”. Hierdoor kan het verteringsproces verhinderd worden bij het opnemen van voedingsstoffen.

Zin gekregen in een smoothie? Bekijk dan snel dit artikel met acht lekkere smoothies om de dag mee te beginnen!

Maak jij deze smoothie fouten? En maak jij vaak smoothies?

Bron, bron 

Must reads 👀