Beauty

Hot or not: paarse lippenstift

It is everywhere: we hebben het over de paarse lipstick. Niet zo gek, want zodra de eerste blaadjes van de boom vallen trekt menig beauty liefhebber de berry lipsticks uit haar lade. Maar dit seizoen geldt hoe donkerder de lipstick, hoe beter en daar speelt MAC Cosmetics op in met twee bijzondere paarse tinten. Maar de vraag is: is paarse lippenstift hot or not?


Als er één merk mooie lippenstift maakt, dan is het MAC. Op de Girlscene redactie dragen we trouw kleuren zoals Patisserie, Faux en Plumful, maar de gewaagde kleuren laten we voor wat het is. Tot vandaag! We ontvingen de kleuren Own The Look en Strutting Fabulous die ons zeker uit onze comfortzone halen.


Maak kennis met de paarse parels uit de MAC collectie: Own The Look (links) en Strutting Fabulous (rechts). In eerste instantie weten we op de redactie niet zo goed wat we hiermee moeten. De donkere kleur proberen we meteen uit, maar Strutting Fabulous vinden we stiekem een beetje eng. Dit is echt een in your face kleur!


Girlscene stagiaires Maudy en Emily zijn meteen weg van de paarse lipsticks dus we besluiten om het uit te testen. Hoe hot is paarse lipstick? Laten we eerst met de swatches beginnen.



MAC Strutting Fabulous



MAC Own The Look

Eerste indruk? De lipsticks brengen makkelijk aan en ook netter dan de 'normale' MAC lipsticks omdat ze wat kleiner zijn. Heel fijn, want met zo'n kleur moet je precies te werk gaan. De pigmentatie is ook goed, twee keer met de stick over je lippen en de kleur zit er op. Toch is Own The Look veruit favoriet op de redactie. We kunnen ons zo voorstellen dat dit super cool staat bij iemand met een bleke of juist een donkere huid. Heel universeel voor een paarse lippenstift!


Renée draagt Strutting Fabulous en Emily gaat voor Own The Look

Ons eindoordeel? Strutting Fabulous is iets te Milka-achtig voor ons, maar we zijn wel hartstikke fan van Own The Look. Cool!

Deze lipsticks vallen onder de Mattene Lipstick collectie en hebben een semi-matte finish. Ze zijn te koop voor €21 per stuk.

Wat vind jij van paarse lippenstift: hot or not?

Must reads 👀