Beauty

Waarom je beter geen droogshampoo meer kunt gebruiken

Als een product ons vaak uit de brand heeft geholpen, dan is het droogshampoo wel. Dit goedje voorkomt bad hair days en alleen daarom al is het onze beste vriend. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de volume die het kan creëren! Maar droogshampoo blijkt niet zo onschuldig als we denken… Kappers waarschuwen voor droogshampoo omdat het schadelijke gevolgen kan hebben. Na het lezen van dit artikel denk je wel twee keer na als je weer wat droogshampoo in je haar sprayt.

Voor miljoenen vrouwen is droogshampoo dé oplossing als je een keer geen tijd hebt om je haar te wassen en als je wat meer volume in je hairdo wilt. Eerlijk is eerlijk: op de redactie gebruiken we dit product ook veelvuldig. Kan toch geen kwaad, zou je denken? Maar de nadelige gevolgen van droogshampoo worden steeds meer duidelijk… Kappers waarschuwen voor droogshampoo, want het product is niet zo onschuldig als je denkt.

"Droogshampoo is extreem populair, maar het product is niet bedoeld om regelmatig te gebruiken", zegt kapper Lee Stafford. “Overmatig gebruik van droogshampoo zorgt ervoor dat je haar er dof en droog uit gaat zien." Maar als je denkt dat dit het ergste gevolg van droogshampoo is dan heb je het mis. Je kunt ook last krijgen van verstopte poriën en puistjes. Daar zitten we niet op te wachten!

Maar er is meer. Heb je last van roos? Dan wordt dit probleem alleen maar erger, want droogshampoo maakt de huid droog en met een droge huid heb je last van -juist- roos. "Droogshampoo bevat een substantie die vet absorbeert, maar als je het te vaak gebruikt dan droogt het je lokken en je hoofdhuid uit waardoor je last krijgt van schilfers. Bovendien kan het leiden tot pijnlijke plekken. In het ergste geval kan het zelfs voor kale plekken zorgen", aldus Lee.

Volgende keer toch maar de tijd nemen om je haar te wassen?

Schrik jij van dit nieuws? Ga je nu minder droogshampoo gebruiken?

Bron

Must reads 👀