Lifestyle

7 natuurlijke tips voor een energieke dag

Door onze drukke levens is het bijna normaal geworden om constant moe te zijn en slaperig je dag door te brengen. Met moeite komen we ‘s ochtends ons bed uit en vervolgens werken we hup die koffie naar binnen om wakker te worden. Wat we niet doorhebben is dat de vermoeidheid steeds dieper in je lichaam komt en dit heeft niet zo’n goed effect op je gezondheid. 

1. Zet iedere dag je alarm op hetzelfde tijdstip
Een vast ritme is goed voor je lichaam, omdat het dan weet waar het aan toe is en op zijn best kan functioneren. Ja dames, dat betekent dat je in het weekend ook je wekker moet gaan zetten… Laat je gordijnen open of de rolgordijnen omhoog zodat het buitenlicht je langzaam wakker maakt. Als je in het weekend moe bent kun je beter een middagdutje doen dan uitslapen. Dus ook als je het zaterdagnacht laat hebt gemaakt!

2. Begin de dag met (citroen)water
Na het slapen heeft je lichaam grote behoefte om weer gehydrateerd te worden. Water is enorm belangrijk voor het functioneren van het lichaam, daarom moet je ook zo’n anderhalve liter per dag drinken. Begin je dag dus goed en maak je lichaam weer wakker met een groot glas water. Voor extra vitaminen en antioxidanten kun je een citroen toevoegen. Let er de hele dag op dat je genoeg water binnenkrijgt.

3. Ochtendgymnastiek
Het klinkt niet heel aantrekkelijk om vroeg in de ochtend te gaan sporten, maar het is zeker een aanrader! Al is het maar vijf minuten en het maakt niet uit wat je precies doet. Doe bijvoorbeeld wat jumping jacks, push ups of stretch jezelf helemaal uit. Het gaat erom dat je hartslag verhoogd wordt. Hierdoor zul je gedurende dag ook meer calorieën verbranden en ben je meteen goed wakker.

4. Skip je dagelijkse koffie
Niets is lekkerder dan een cappuccino om je dag mee te beginnen, maar misschien kun je deze oppepper beter laten staan… Je zult je na een koffie inderdaad een stuk wakkerder voelen, maar vergeet niet dat je later zelf ook de prijs hiervoor moet betalen. Koffie geeft je geen energie, koffie ‘leent’ je energie die je later op de dag mist. Ook slaap je door de cafeïne slechter in de avond en ben je de volgende ochtend dus weer extra moe. Misschien de volgende keer toch maar een kopje decaf? 😉

 

 

5. Ontbijt met een groene smoothie
In plaats van die koffie kun je beter wakker worden met een groene smoothie. Een makkelijke manier om een heleboel vitamines binnen te krijgen. Vul deze smoothie met allemaal groenten, geen fruit! Fruit heeft een hoog suikergehalte, wat kan zorgen voor een schommelende bloedsuikerspiegel en dat is niet goed voor je energielevel gedurende de dag. Deze groenten zijn perfect voor in je smoothie:

Boerenkool
Selderij
Komkommer
Kool
Gember
Wortel
Bieten

Naast dat je smoothie je veel energie geeft, zorgt het ook nog voor een gezonde glowing huid! Als je zo’n groen drankje niet weg kunt krijgen is er nog een alternatief. Mix rijpe bananen, spinazie, amandelmelk en wat water, dan krijg je toch nog veel goede stoffen binnen maar is het iets lekkerder om op te drinken!

6. Geniet van de zon
Probeer iedere dag zo’n 10 minuten even van de buitenlucht te genieten en laat die vitamine D maar binnenkomen. Ook in de winter! Het beste is om dan even geen muts of pet te dragen zodat de zonnestralen hun werk goed kunnen doen. Dus ga even wandelen in de pauze of lunch ergens op een rustig plekje buiten. Dit zal je goed doen. Vergeet je niet in te smeren natuurlijk, ook als het koud is. Hiermee voorkom je vroegtijdige huidveroudering. 😉

7. Beweeg ieder halfuur
Als je langer dan 30 minuten in dezelfde houding blijft zitten is dat niet heel goed voor je metabolisme. Het is misschien moeilijk om aan te denken, maar het is wel belangrijk voor je lichaam. Tip: zet een timer die ieder halfuur afgaat. Loop even een rondje, ga een glas water halen, stretch jezelf even uit, probeer iedere keer weer iets anders te doen. Beweging is heel goed voor je lichaam en geeft je meer energie. 

Hoe voel jij je als je opstaat in de ochend en zou je deze tips uitproberen?

Bron, bron

Must reads 👀