DIY: schaumküsse ringenhouder

Fashion door Redactie

Creativiteit is een gave, je hebt het of je hebt het niet. Voor de creatief minder bedeelden onder ons, bieden wij dan weer de uitkomst. Pretty lady Sinem maakt ons leven ‘a little bit more fun’. Fashion, items, food, you name it en zij kan er wat mee. In haar DIY’s maakt ze leuke dingen nog leuker en moeilijke dingen makkelijk!

Mam! Waar is mijn zwarte ring? Iedere ochtend is het weer een slachtveld in je kamer als je op zoek bent naar je ringen, maar vanaf vandaag is dat verleden tijd! Wil jij ook je ringen netjes opbergen, kijk dan snel mee...

Wat heb je nodig:
- Een doos Mini Schaumküsse van de Lidl (merk: Choco softies). Waarom niet een grote doos met zoenen? Het plasticje dat je nodig hebt is niet sterk genoeg. Ik heb meerdere merken getest, maar die van de Lidl geven het beste resultaat!
- Een spuitbus met een kleur naar keuze
- Een stuk karton
- Plezier! (En een lege maag voor de Schaumküsse ;))

diy ringenhouder

 diy ringenhouder

Een doos Schaumküsse? Ja! Ze zijn niet alleen lekker, maar het plastic dat de Schaumküsse beschermt is de perfecte ringenhouder.

diy ringenhouder

diy ringenhouder

Het plastic gaan we nu spuiten. Voordat je begint met spuiten, zorg je ervoor dat je een stuk karton hebt waar de ringenhouder precies op past, het stuk karton gaan we namelijk ook spuiten. Zorg ervoor dat je buiten bent als je de ringenhouder gaat spuiten, anders wordt het een grote kliederboel in huis (ik spreek uit ervaring).  

diy ringenhouder

diy ringenhouder

Leg kranten neer en plaats de ringenhouder ondersteboven. Begin met het spuiten van het karton en de ringenhouder. Je zal merken dat het niet meteen dekt. Laat het even een kwartiertje drogen in de buitenlucht.

diy ringenhouder

Na een kwartier ga je er nog een keer overheen spuiten voor een mooie dekking. Laat dit in zijn geheel een paar uurtjes drogen.

diy ringenhouder

diy ringenhouder

Als ze beiden droog zijn, kan je het karton bovenop de ringenhouder leggen en er globaal omheen knippen. Daarna gaan we de ringenhouder wat steviger maken. We gaan de gaatjes vullen. Watjes, wc papier, je kan alles gebruiken! Steek het zorgvuldig in ieder gaatje, pas op dat je het niet te hard drukt, dan gaat het namelijk stuk.

diy ringenhouder

diy ringenhouder

Als je ieder gaatje hebt gevuld, kan je met lijm het karton erop plakken. Laat dit weer drogen (zorg ervoor dat je het weer ondersteboven zet, dus de punten omhoog) en knip daarna zorgvuldig de randjes van het karton af.

 diy ringenhouder

Als het goed is ben je nu klaar en kan je het versieren met je ringen! Vergeet niet om jezelf achteraf te belonen met een schaumküsse ;)

Hoe bewaar jij je sieraden?

Ingezonden door Sinem