News

Wat is beter: ‘s ochtends of ‘s avonds douchen?

Je hebt mensen die 's ochtends douchen en mensen die 's avonds douchen. Maar wat is eigenlijk beter? Dat is de grote vraag waar we eeuwig over kunnen discussiëren. Girlscene is op onderzoek gegaan en de vraag der vragen is ein-de-lijk beantwoord… Vanaf nu douche jij op het juiste tijdstip! 

In een notendop: het hangt ervan af wat jouw doel is. 's Ochtends en 's avonds douchen hebben allebei zijn voordelen. Kijk wat voor jou het beste is. We hebben de voordelen hieronder op een rij gezet:

Je moet 's ochtends douchen als…
– Je een vette huid hebt
Als je een vette huid hebt dan is 's ochtends douchen fijn, zo kun je de dag fris beginnen. Tijdens de nacht bouwt het vettige laagje zich op, dus het is wel zo fijn als je dit eraf kunt wassen. 
– Je creatief wilt zijn
Heb je een brainstorm voor de boeg of moet je iets knutselen? 's Ochtends een douche nemen kan enorm helpen om je creativiteit te bevorderen, want douchen is als meditatie. Je wordt er ontspannen van en dat is precies wat je moet zijn om op goede ideeën te komen. 
– Je het moeilijk vindt om op te staan
Veel mensen houden van 's ochtends douchen omdat het je wakker maakt. Wat blijkt? Een douche zorgt er inderdaad voor dat je alerter bent en het geeft je stofwisseling een boost. Als je het echt goed wilt doen, neem dan een koude douche in de laatste paar minuten.
– Je 's ochtends sport
Tja, het slaat eigenlijk nergens op om 's avonds pas te douchen als je er 's ochtends al een work-out op hebt zitten. 

Je moet 's avonds douchen als… 
– Je moeilijk in slaap komt
Douchen werkt ontspannend en dat kan je helpen om makkelijker in slaap te vallen. Onderzoekers hebben ontdekt dat het moment dat je van een warme douche buiten de cabine stapt -en je lichaamstemperatuur dus ineens flink zakt- slaapbevorderend werkt. Het is dus een goede manier om je lichaam een signaal af te geven dat het bedtijd is. 
– Je een droge huid hebt 
Als je een vette huid hebt dan doe je er goed aan om je lichaam 's ochtends te reinigen met een cleanser, maar voor meiden met een droge huid is dit een ander verhaal. 's Avonds douchen is dan beter. Bovendien heb je 's avonds meer tijd om na een douche je huid in te smeren met bodylotion en het goed in te laten trekken.
– Je jouw lakens schoon wilt houden
Wil je jouw bed zo schoon mogelijk houden of het zo min mogelijk verschonen? Dan doe je er goed aan om 's avonds al het vuil van de dag eraf te wassen en schoon in je bedje te stappen. 
– Je overdag in aanraking komt met 'vieze' dingen
Werk je in een snackbar of als schoonmaker? Kom je veel in aanraking met uitlaatgassen? Dan kun je beter 's avonds even douchen om het vuil van de dag te verwijderen. Doe je dit niet, dan kan dit serieuze huidproblemen opleveren. 
– Je 's avonds sport
Als je er net een les Zumba op hebt zitten dan wil je echt niet met een bezweet lichaam je bed in rollen. 

Wat is voor jou beter: 's ochtends of 's avonds douchen? 

Bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀