DIY: Peter Pan kraagje

Fashion door Redactie

Peter Pan kraagjes zijn hotter dan hot. Het kraagje, dat haar naam te danken heeft aan Maude Adams die in 1905 het kraagje droeg in de film Peter Pan, is dit voorjaar niet uit het straatbeeld weg te denken. Redactrice Annemerel dacht, dat wil ik ook, en sprong in een creatieve bui op de fiets naar de hobbywinkel. Zes uur later had ze haar eigen kraagje in kettingvorm. Voor jullie hebben we natuurlijk beeld en uitleg!

diy peter pan kraagje

Wat je nodig hebt?
- Vilt
- Tule
- Kraaltjes
- Plakstenen
- Lint
- Paillettensnoer

Gereedschap:
- Stofschaar
- Secondelijm
- Naald
- Draad
- Perforator
- Kopspelden
- Kopieerpapier (of speciaal patroonpapier)

diy peter pan

1. Knip de vorm voor het kraagje, online vind je verschillende patronen. Zelf knipte Annemerel het patroon uit de hand. Het is ongeveer 20 centimeter lang.. Pas voor de zekerheid het papier eventjes om je nek.

2. Vervolgens speld je het papier op het (dubbelgevouwen) vilt.

3. Speld het papier op het tule en knip ook twee halve maantjes van het tule.

4. Hierna heb je dus 2 halve maantjes van tule en twee van vilt.

5. Speld het tule op het vilt.

6. Nu ga je het tule op het vilt naaien. Annemerel heeft om de rand heen genaaid door steeds haar naald onder in de stof te steken.

7. Vervolgens naai je het paillettensnoer om de rand heen. Omdat dit vrij lastig is, kun je het beste eerste even het pailletensnoer vastplakken met secondelijm en het daarna nog eens extra vastnaaien. Steek je draad steeds onder de pailleten door zodat je het niet ziet.

8. De uiteinden zijn geperforeerd met een perforator en er is een lintje doorheen geknoopt. De voorkant is bevestigd door er een pareltje op te naaien. Hierdoor kunnen de helften nog bewegen.

9. Vervolgens kun je verder gaan met versieren. Annemerel plakte er stenen op met secondelijm.

10. Daarna maakte ze een kettinkje vast met een paar steekjes (de kettinkjes kunnen dus nog vrij bewegen).

11. En tot slot heeft Annemerel er een paar parels opgenaaid. Naald van onderaf in de stof steken, pareltje op de naald. Naald weer terughalen naar de onderkant en vervolgens de uiteinden aan elkaar knopen en kort knippen.

En dan ben je KLAAR! (Of ga je nog verder met versieren!)

Mochten jullie nu ook creatief aan de slag gaan dan zien wij HEEL graag de resultaten. Ben je net zo'n crea bea als Annemerel? Stuur dan je eigen DIY inclusief bijbehorende foto's (zo groot mogelijk) naar info@girlscene.nl o.v.v. 'DIY:....'. En wie weet sta jij dan binnenkort op Girlscene.nl! Succes ladies!

Door Danique