Food

Waarom bevroren citroen extreem gezond is

Een schijfje citroen in je ice tea of glas water is heerlijk verfrissend, maar een hele citroen opeten klinkt niet heel appetijtelijk. Toch is het misschien een goed idee om hiermee te beginnen. Als we hele citroen zeggen, bedoelen we ook echt de héle citroen. De schil telt dus ook mee, die is namelijk het allergezondst van de citroen. Waarom een citroen dan zo gezond voor je is, legt Girlscene voor je uit. 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de natuurlijke stoffen die aanwezig zijn in citroenen en andere citrusvruchten erg effectief werken tegen kankercellen. Deze stoffen werken met name erg goed tegen borstkanker. Belangrijk is dus dat je de hele citroen opeet, omdat de schil namelijk vijf tot tien keer meer vitamines bevat dan het sap van de citroen. Let er wel op dat je biologische citroenen koopt. Die zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten en biologische supermarkten. Of je begint jouw eigen moestuintje ;-). 


Naast dat citroen goed werkt tegen kankercellen heeft het nog meer positieve effecten op je lichaam. Het werkt goed tegen infecties en schimmels. Ook werkt het erg effectief tegen parasieten en wormen, regelt het de bloeddruk en bovendien werkt het ook nog als een antidepressiva. Behoorlijk indrukwekkend dus!

Alleen hoe ga je zo’n hele citroen dan naar binnenwerken… Voor sommigen is het niet moeilijk en zij vinden het zelfs lekker om citroen te eten, maar voor de meeste mensen onder ons is dit nét even iets te heftig. Daarom is het een heel goed idee om je citroenen in te vriezen, in zijn geheel of in partjes. Bevroren is de schil namelijk veel lekkerder om op te eten.

 

Als de citroenen bevroren zijn kun je ze raspen of malen en in allerlei gerechtjes verwerken. Denk aan salades, ijs, soepen, cereals, noodles, rijst, je drankje of allerlei andere lekkere gerechten. Tip: bij Thaise gerechten past citroen vaak goed! De citroen zal een lekkere smaak toevoegen en je bent ook nog eens super goed bezig voor je lichaam.

Bekijk hier wat recepten waar je de bevroren citroen aan toe kunt voegen:

Watch on YouTube

 

Watch on YouTube

Houd jij van citroen? En zou jij het uitproberen? 

Bron, bron

Bron beeld: Thinkstock

Must reads 👀