News

Door deze iPhone functie krijg je een hogere telefoonrekening

Op de Girlscene redactie gebruiken we onze iPhone intensief. We houden via de telefoon altijd contact met elkaar als we onderweg zijn, zoeken ondertussen nog de route op Google Maps en gebruiken Instagram en Snapchat de hele dag door voor Girlscene. Maar let op lieve meiden met een iPhone! Het nieuws gaat rond dat je telefoonrekening een stuk hoger kan uitpakken als je de nieuwste versie van iOS hebt geïnstalleerd…

Laatst hebben Apple gebruikers een melding gekregen dat er een software-update is voor de iPhone en iPad. Misschien heb jij afgelopen week meteen op 'Installeer nu' geklikt en loopt je telefoon en tablet weer hartstikke goed op iOS 9. Maar zoals dat vaak gaat komt zo'n update met nieuwe of verbeterde functie en dat pakt in dit geval niet voor iedereen goed uit. Opletten dus!

Wat is er dan anders? Als je iOS 9 op je telefoon/tablet hebt staan krijg je te maken met de functie 'WiFi-assisentie'. Die vind je onder Instellingen > Mobiel netwerk en dan beneden in de lijst. Op het eerste oog lijkt het een prima functie en dat kan het ook zijn. Het volgende gebeurt namelijk: als jij gebruik maakt van WiFi en de verbinding is te slecht, dan schakel je automatisch over op mobiele data. Dan heb je geen last meer dat je YouTube filmpje ineens van HD naar 240p gaat en weer terug. Klinkt ideaal, maar in de praktijk pakt dat anders uit.


Wanneer je automatisch overschakelt op mobiele data betekent dus dat YouTube, Snapchat, Muziek en andere apps die je (veel) gebruikt ineens veel data slurpen. Je zit namelijk even niet meer op dat WiFi-netwerk én dat is nu net het 'gevaar'. Je databundel gaat er sneller doorheen wat vervolgens een hogere telefoonrekening oplevert. En als je internet juist vertraagd wordt in plaats van dat je bij moet betalen moet je dus niet gek op kijken dat je na twee weken ineens over je bundel heen zit… Wil je dit voorkomen? Schakel WiFi-assistentie dan uit.

Wat vind jij van deze functie? Ga je het in- of uitschakelen?

Bron