DIY: hartjes paneel

Fashion door Redactie

Je wilt gewoon even iets anders in je kamer. Het hoeft niet drastisch te zijn, maar die ene muur is wel erg kaal. Je zou natuurlijk foto's of posters op kunnen hangen, maar dat vind je een beetje saai. Elisa kwam met een hele creatieve oplossing en legt uit hoe jij ook zo'n leuk hartjes paneel kunt maken. "Makkelijk om te maken en je hoeft er niet heel creatief voor te zijn. Snel een erg schattig resultaat!"

hartjespaneel

Wat heb je nodig?
- Paneel of prikbord (paneel te koop bij de Leenbakker voor € 7,50)
- Heel veel hartjes in alle soorten en maten (te koop bij de Blokker, Xenos, tuincentra, etc.)
- Spelden of punaises
- Lapje stof
- (Stof)schaar en eventueel plakband

Wat moet je doen?
Stap 1:
Verzamel zo veel mogelijk hartjes. Rond kerst en Valentijn zijn ze het meeste in winkels te vinden, maar je zult er nu ook genoeg vinden. Hartjes zijn tegenwoordig namelijk modern. Er zijn ook erg schattige uiltjes en vogeltjes te koop. Je kunt het ook wat persoonlijker maken door ze zelf te maken.

hartjespaneel

Stap 2: Koop een paneel of prikbord. Je kunt ook een stuk hout zagen of je oude saaie prikbord. Ik heb gekozen voor een paneel van de Leenbakker, omdat je daar makkelijk een stofje omheen kunt doen en er leuke haakjes aan zitten.

hartjespaneel

Stap 3: Haal het stofje van het paneel af. Het handige is dat er aan de achterkant lipjes zitten die ook op fotolijstjes zitten. Het is al een leuk stofje wat er op het paneel zit, maar het past niet bij m’n kamer, vandaar dat ik het eraf haal. Als je een prikbord gebruikt hoef je dit natuurlijk niet te doen.

hartjespaneel

hartjespaneel

hartjespaneel

Stap 4: Knip de stof die je leuk vindt op maat. Zorg dat je ongeveer 5 cm aan alle kanten overhoudt. Vouw dit vervolgens om het paneel heen. Het is handig als je dit aan de achterkant vastzet met plakband of punaises.

hartjespaneel

hartjespaneel

Stap 5: Doe het paneel in de lijst en voilà je hebt een hartstikke leuke paneel.

hartjespaneel

hartjespaneel

Stap 6: Speld de hartjes op je paneel. Leg eerst alles naast elkaar en bekijk hoe ze het leukste liggen. Zorg dat ze niet in rechte rijen liggen maar dat ze een beetje speels door elkaar hangen.

hartjespaneel

hartjespaneel

Stap 7: Je hartjespaneel is klaar! Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan hebben om dit te maken als ik heb gehad.

hartjespaneel

Maak jij wel eens iets zelf?

Door Elisa