Lifestyle

5 redenen om een fotoboek te maken

Tegenwoordig maak je overal foto’s. Selfie’s (met of zonder duckface) op het terras, groepsfoto’s met je vriendinnen, uitgaansfoto’s die je soms liever niet terugziet of een snelle foto van het heerlijke eten bij je favoriete restaurant. De meeste foto’s sla je op om er vervolgens niks meer mee te doen. Zonde eigenlijk! Waarom niet een middagje ouderwets een fotoboek plakken en je herinneringen vereeuwigen? Girlscene zet 5 redenen op een rij waarom je een fotoboek zou moeten maken.

1. Je verhalen komen tot leven!
Natuurlijk heb je door alle belevenissen in de vakantie de mooiste verhalen om te vertellen aan je vriendinnen. Hoe je je vakantie beschrijft, ligt aan je skills om verhalen te vertellen. Daarnaast vergeet je de leukste verhalen altijd snel. Met een fotoboek komen je verhalen tot leven en rollen de anekdotes bij de foto’s gemakkelijk van je tong. Op deze manier neem je je vriendinnen mee terug in je herinneringen aan een prachtige vakantie.

2. Je bouwt aan een indrukwekkende verzameling
Stel je voor: een hele rij fotoboeken netjes gesorteerd op chronologische volgorde met alle prachtige herinneringen uit je leven. Over 10 jaar vul je een meter met je eigen fotoboeken vol met de mooiste momenten uit je leven. Van het weekendje Texel, tot de vakantie in Toscane, tot de wereldreis die je leven veranderde. Je dierbaarste herinneringen en bijbehorende verhalen zijn altijd binnen handbereik. Daarnaast geld de tegeltjeswijsheid: “Wie bewaart, die heeft wat”!

3. Je raakt je foto’s niet kwijt
Tegenwoordig sla je al je selfies en andere foto’s op. Op je telefoon, op je laptop, in de cloud, op je Facebook of op je Instagram. Maar wat gebeurt er als je een nieuwe laptop of een nieuwe telefoon krijgt? En wat doe je eigenlijk met de foto’s die wel ergens opgeslagen staan? Raak je mooiste foto’s niet meer kwijt door ze te bundelen in een fotoboek en ze veilig in de kast te laten staan. Tastbaarder worden je herinneringen niet!

4. Foto’s zijn als goede wijn…
Hoe langer je een fles wijn bewaart, hoe lekker en waardevoller die wordt. Hetzelfde geldt voor een fotoboek. Hoe langer je de herinneringen in een fotoboek bewaart, hoe leuker het wordt om ze terug te zien. Hoe leuk is het om thuis bij je ouder je eigen babyfoto’s van vroeger te bekijken of de baby foto’s van je broertje of zusjes? Misschien een beetje gênant, maar niet minder leuk!

5. Je ziet de veranderingen in je leven
Vaak heb je niet door hoeveel erom je heen verandert, laat staan hoeveel je zelf verandert. Hoe zag jij er 10 jaar geleden uit en hoe zal jij er over 10 jaar uitzien? Welke vriendinnen had je toen en hoe is je kledingstijl over de jaren verandert? Misschien zeg je over de momenten die je vandaag vastlegt over 5 jaar wel: “Ongelofelijk dat ik dat ooit heb gedaan en dat ik er zó uitzag!”. Terugbladeren in de momenten van vroeger is een feestje! Zeker als je met vriendinnen herinneringen van vroeger wil ophalen. Gegarandeerd komen de mooiste verhalen naar boven!

Welke herinneringen komen bij jou direct naar boven? Begin direct met het starten van jouw herinneringen-collectie en maak een prachtig fotoboek van Webprint!

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀