News

Eerste model met hoofddoek in H&M campagne

Ooit van Mariah Idrissi gehoord? Waarschijnlijk niet, maar vanaf nu vergeet je haar naam niet meer. De 23-jarige Mariah is namelijk het eerste model dat met hoofddoek in een H&M campagne verschijnt. Dit is een primeur! Girlscene heeft de beelden van Mariah en wat ziet ze er práchtig uit. Wat vind jij: een goede ontwikkeling in modeland of heb je het niet eerder gemist? 

H&M heeft nog nooit eerder een moslimvrouw met hoofddoek in een campagne gehad. Mariah is het allereerste model met hoofddoek dat in een H&M campagne verschijnt. Het model vindt het geweldig dat ze is gevraagd voor de campagne, en niet alleen voor haar eigen cv: "Ik heb altijd het gevoel gehad dat vrouwen met hoofddoeken genegeerd worden op het gebied van mode. Het is fantastisch dat zo'n groot merk vrouwen met hoofddoeken erkent", vertelt Mariah aan Fusion. 

Mariah is ingezet voor een campagne om mensen aan te moedigen om kleding te recyclen. In de campagne zie je mensen in allerlei soorten en maten. Het model draagt vanaf haar zeventiende een hoofddoek. H&M heeft rekening gehouden met Mariah en haar geloof: "Ze vroegen hoeveel ik van mijn nek mag laten zien, ze waren heel respectvol". Ook zorgden ze voor een aparte kleedkamer en hoefde ze niet met mannelijke modellen te werken.

De campagne met Mariah:

Het zou zomaar kunnen dat H&M vrouwen met hoofddoeken vaker gaat inzetten.

Wat vind jij ervan dat H&M een vrouw met hoofddoek inzet voor een campagne? Hoop jij vrouwen met hoofddoeken vaker te zien op posters of in de catalogus? 

Bron, bron
Beeld: instagram

Must reads 👀