DIY: exclusieve top

Fashion door Redactie

Creativiteit is een gave, je hebt het of je hebt het niet. Voor de creatief minder bedeelden onder ons, bieden wij dan weer de uitkomst. Pretty lady Sinem maakt ons leven 'a little bit more fun'. Fashion, items, food, you name it en zij kan er wat mee. In haar DIY's maakt ze leuke dingen nog leuker en moeilijke dingen makkelijk!

Basic topjes, wie heeft ze nou niet? Wit, grijs, zwart, felroze, blauw, geel en ga zo maar door. Nu is het tijd om wat leuks van ze te maken, dus pak je spullen en ga meteen aan de slag!

diy exclusief topje

Wat heb je nodig?
- Tekening
- Basic topje (het liefst een doorschijnende)
- Textielverf/textielstiften
- Puntig kwastje (als je textielverf gaat gebruiken)
- Zwarte stift
- Klembord
- Klemmetjes
- kleine lapjes stof

diy exclusief topje

diy exclusief topje

Als eerste heb je een tekening nodig. Dit kan een zelfgemaakte tekening zijn (dan is je topje super origineel), of je zoekt eentje op het internet. Trek je schets over met een zwarte stift, dit zorgt ervoor dat je het straks wat makkelijker kan overtrekken met textielverf en/of met een textielstift.

diy exclusief topje

Klem je tekening vast aan je klembord en trek het topje eroverheen. Tip: knip de zijkanten van je tekening af zodat het niet gaat schuiven als je het topje aan de zijkanten gaat klemmen. Zorg ervoor dat het topje op de juiste plekken is gespannen, je wilt je tekening niet op je rug hebben (tenzij dat de bedoeling is)!

diy exclusief topje

Als het topje goed gespannen is, kan je beginnen met verven. Zorg ervoor dat je een puntige kwast hebt! Ik begin met het haar, want als je eenmaal met zwarte verf eroverheen bent geweest, dan is het moeilijk om het weer een lichter kleurtje te geven.

diy exclusief topje

Begin met een dunne lijn, dit kan je later altijd nog overtrekken als je klaar bent. Als je linkshandig bent (like me) dan kan je beter beginnen met de rechterhelft, als je rechtshandig bent dan begin je met de linkerhelft. Je wilt geen vlekken op je topje en vingers ;)!

diy exclusief topje

Maak je tekening af met details en laat het even drogen.

diy exclusief topje

Zoek matchende stoffen en bedenk een leuke outfit. Warning: dit is super leuk, just like the old days with our Barbies! Knip alles uit en naai alles met de hand op het topje.

diy exclusief topje

Tadaaa! Nu heb jij een topje dat niemand anders heeft. Vergeet niet je topje achteraf binnenste buiten te strijken!

Tip: maak een topje voor je beste vriendin als ze jarig is (bijvoorbeeld een poppetje dat op haar lijkt)!

Door Sinem