Celebs

Ronnie Flex onthult of hij weleens iemand heeft gepest

Naar aanleiding van de Week Tegen Pesten heeft Girlscene een interview geregeld met de wat verlegen rapper Ronnie Flex. Hij zet zich in tegen pesten en heeft daarvoor een nummer opgenomen. Girlscene's Emily sprak hem via de telefoon. Lees mee en kom erachter wat voor leerling Ronnie zelf was op de middelbare school en wat voor tips hij heeft voor meiden die gepest worden. 

Als je zijn clips bekijkt lijkt Ronnie Flex een stoere jongen die niet veel moeite heeft om zichzelf te laten horen. Niks is minder waar! Hij is een verlegen jongen en is (in zijn eigen woorden) een "awkward persoon". Wat ook opviel tijdens het interview, hij is heel rustig en aardig! 

1. Kun je ons iets meer vertellen over de Week Tegen Pesten en waarom je daar bij betrokken bent?
Met de Week Tegen Pesten is het de bedoeling dat we met zijn allen massaal het pesten tegengaan en het onderwerp aankaarten zodat iedereen er op de hoogte van is dat pesten nog steeds gebeurt, altijd en overal. Ik ben erbij betrokken omdat ze me ervoor gevraagd hadden en ik vind dat je daar echt geen nee tegen kan zeggen. Ook omdat ik zelf heel lang ben omgegaan met een jongen die altijd gepest is.

 

2. Hoe ben je op het idee gekomen om een anti-pest nummer te schrijven?
Nou, ik wist eigenlijk nog niet dat ik ook een nummer moest maken over het onderwerp. Ik was daar eerst nog een beetje sceptisch over, want ik ben niet zo goed in om direct nummer te maken van: 'stop met pesten', dus ik heb het wel echt op mijn eigen manier gedaan. Ik was zelf best wel verbaasd en vond het resultaat wel leuker dan wat ik eigenlijk had verwacht. 

3. Waar kunnen we het nummer beluisteren? 
Nog nergens, ik ga het vandaag afmaken. Het nummer is bijna af. Het verschijnt denk ik morgen of overmorgen op internet. 

4. Waar haalde je inspiratie vandaan voor het schrijven van het nummer? 
Ik heb vooral geprobeerd in te beelden hoe het zou zijn om gepest te worden. Ja, dat vooral. Ik heb mijn best gedaan om te kijken vanuit het perspectief van iemand die gepest wordt en daar dan een liedje over proberen te maken. 

5. Dus je bent zelf nog nooit gepest? 
Nee, ik ben nog nooit gepest.

6. En heel eerlijk, heb jij zelf wel ooit iemand gepest? 
Nee, eigenlijk niet.

7. Zeker?
Ik denk dat iedereen wel eens op de basisschool een keer iemand geplaagd heeft. Maar ik heb nooit bij een vaste groep gehoord die iemand ging pesten. Dat was niet echt mijn ding. 

 

8. Hoe was je zelf op de middelbare school?
Ik had moeite met concentreren en was niet super goed in school, maar ik had wel veel vrienden. Ik heb zeker een leuke tijd gehad. 

9. Dit onderwerp is heel anders dan wat we van je gewend zijn, heb je plannen om na dit nummer meer deze kant op te gaan of passen nummers à la Drank & Drugs beter bij je? 
Nou ja, ik ben iemand die altijd openstaat voor alles en ik houd ervan om nieuwe uitdagingen op te zoeken. Dus ik wil zeker ook nummers zoals dit blijven maken, maar ook zoals Drank & Drugs. 

10. Je hebt in een ander interview gezegd: "Ik weet van mezelf dat ik een awkward persoon ben". Wat bedoel je precies hiermee? 
Ik weet mezelf vaak geen houding te geven als ik in nieuwe situaties of bij nieuwe mensen kom. Dan merk ik ook dat ik die awkwardheid een beetje overdraag op andere mensen. 

11. Is die awkwardness inmiddels al minder geworden nu je bekender bent?
Nou nee, het is niet echt minder geworden eigenlijk. Ik ben er wel achter gekomen dat ik gewoon zo ben. Ik denk dat ik in een soort van schulp zit en ik vind het moeilijk om daar uit te komen. 

12. Heb je tips voor meiden die zich ook vaak awkward voelen om er iets beter mee om te gaan?
Ja, probeer een keer extravert en meer sociaal te zijn. Zeg dingen waaraan je denkt in plaats van alleen maar denken aan dingen en niks zeggen.

 

13. Hoe was Ronnie Flex op de middelbare school:

Altijd op tijd of altijd te laat?
Altijd te laat.

Leraars favoriet of altijd er uit gestuurd?
Dat is grappig, want dat was ik eigenlijk allebei.

Wiskunde of Nederlands?
Uhmm, Nederlands.

Gym of tekenen?
Tekenen.

Populair of onopvallend?
Allebei eigenlijk niet, maar mijn leraren van de middelbare school zeiden dat ze nooit hadden verwacht dat ik bekend zou worden. Ik was wel de laatste van wie ze dat hadden verwacht. 

Spijbelen of altijd aanwezig?
Altijd aanwezig, dat wel. 

Slapen in de les of je huiswerk af voordat de bel gaat?
Slapen in de les! 


Ronnie heeft nog wat wijze woorden voor de Girlscene lezeressen die wel eens gepest worden: 
Laat je vooral niet kennen en wees niet bang om er iets van te zeggen op het moment dat het gebeurt. Praat er vooral over, praat met je ouders, je broer, je zus. Het allerbelangrijkste is denk ik het loslaten en kunnen praten over dingen.

Ben jij benieuwd naar de track van Ronnie Flex, houd dan morgen en overmorgen zijn Facebook of Instagram goed in de gaten!

Ben jij wel eens gepest? En hoe ging jij daarmee om? 

Must reads 👀