Lifestyle

13 tips om zijn nummer te scoren

Vroeger was het gebruikelijk dat een jongen om jouw telefoonnummer vraagt. Dat is nu niet meer zo. Vind je iemand leuk en wil je contact met hem? Neem het heft in eigen hand en vraag zelf om zijn nummer. Girl power! Bovendien vinden jongens het altijd heel aantrekkelijk als meiden ook een beetje initiatief nemen. Genoeg redenen om naar zijn nummer te vragen, nu moet je het alleen nog doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig heeft Girlscene een aantal tips voor je!

1. Maak eerst een praatje voordat je naar zijn nummer vraagt. Als jullie nog nooit een woord hebben gewisseld kan het een beetje gek zijn om naar zijn nummer te vragen. Zou jij je nummer geven aan iemand die je helemaal niet kent? Waarschijnlijk niet.

2. Vraag alleen naar zijn telefoonnummer als je een connectie voelt. Het maakt niet uit hoe lang en hoe vaak jullie hebben gekletst, als je een klik voelt dan is dat al reden genoeg om naar zijn nummer te vragen.

3. Wees zelfverzekerd. Jij vraagt naar zijn nummer omdat je denkt dat jullie een leuke tijd samen kunnen hebben. Daar heeft hij ook wat aan, want jij bent hartstikke leuk! Kortom: jij verdient zijn nummer. Knoop dit in je oren en let op je houding. Sta rechtop en smile!

4. Maak er geen big deal van. Je vraagt naar zijn telefoonnummer, niet of hij met je wil trouwen en de rest van zijn leven met je wil delen. Bovendien zal hij hoe dan ook jouw lef waarderen.

5. Stap op hem af en vraag naar zijn nummer. Just do it. Uiteindelijk scoor je zijn nummer door het gewoon te doen! Scoor vooraf nog wat aanmoedigende woorden van vriendinnen en stap op hem af. Mocht je je nog niet zelfverzekerd genoeg voelen, beeld je dan in dat je dit vaker hebt gedaan. Fake it until you make it.

6. Probeer er niet te veel over na te denken. Dan komt het ingestudeerd en daarmee minder spontaan over.

7. Je mag best een beetje direct zijn. Dat zijn mannen namelijk ook. Je hoeft er niet een heel verhaal omheen te verzinnen.

8. Als hij ergens druk mee bezig is kun je zeggen: "Hey, ik wil je niet ophouden, maar ik zou het leuk vinden om een keertje verder te praten. Mag ik misschien je telefoonnummer?"

9. Maak duidelijk wat je met zijn nummer wilt. "Ik zou het leuk vinden om een keer wat met je te drinken. Mag ik je nummer, dan kunnen we wat afspreken?"

10. Speel in op gemeenschappelijke interesses. Houden jullie allebei van een bepaalde band? Vraag dan: "Volgende week treedt [insert favoriete band hier] op. Geef me anders even je nummer, dan kunnen we misschien samen gaan of elkaar meeten?"

11. Je kunt ook jouw telefoonnummer aan hem geven, in de hoop dat hij jou daarna een appje stuurt. Dit kan iets minder eng zijn, want je kunt jouw nummer ergens opschrijven (als je in de kroeg bent kun je een bierviltje gebruiken) en het vervolgens casual aan je crush te geven. Eigenlijk sla je twee vliegen in één klap, want je komt ook nog eens super zelfverzekerd op hem over. Hoe cool is het dat een meisje op die manier haar nummer geeft?

12. Als hij vraagt waarom je zijn nummer wilt, wees dan eerlijk. Verzin geen excuus dat je het vraagt voor een vriendin of voor schoolwerk, dit kan je later alleen maar tegenwerken.

13. Nee heb je, ja kun je krijgen. Natuurlijk is het vervelend als hij nee zegt en misschien loopt je ego een klein deukje op, maar je gaat er niet dood van. Het is dan duidelijk dat hij geen interesse heeft en dat je op zoek kan naar een nieuwe leuke jongen. Genoeg vissen in de zee! Als hij nee zegt is het sowieso zijn verlies. Hij weet niet wat hij mist! 

Heb jij weleens zijn nummer gevraagd?

Must reads 👀