Beauty

14 slechte gewoontes die je moet laten in ruil voor een eeuwige jeugd

Ouder worden hoort erbij in het leven, maar we willen uiteraard allemaal de rimpels en grijze haren zo lang mogelijk uitstellen. Het is daarom belangrijk om heel goed te letten op je dagelijkse gewoontes. Die gewoontes hebben namelijk een groot effect op je verouderingsproces. Girlscene zet 14 habits op een rij die jij voortaan beter kunt vermijden.

1. Multitasken
Het klinkt zo efficiënt, maar eigenlijk is multitasken helemaal niet goed voor jouw lichaam. Je creëert alleen maar stress, doordat je teveel dingen tegelijk wilt doen. Stress is verantwoordelijk voor een te veel aan vrije radicalen, die weer verantwoordelijk zijn voor veroudering. Je kunt beter één ding tegelijk doen, dan kom je waarschijnlijk ook tot een beter eindresultaat. 

2. Teveel suiker
Speciaal voor alle zoetekauwen, probeer het snoepen te verminderen. Suiker is slecht voor je en kan uiteindelijk bijdragen aan het vormen van lijntjes en rimpels in je gezicht, donkere kringen onder je ogen, verlies van glans, verlies van gezichtscontouren en vergroting van de poriën. Laat de zoete gerechtjes staan als jij je jeugdige looks zo lang mogelijk wilt bewaren. 
 

3. Roken
Het roken van sigaretten veroorzaakt diepe rimpels en verandert ook de kleur van de huid. Je huid zal er een stuk slechter aan toe zijn als je veel hebt gerookt in je leven. Hier vind je tips om je te helpen stoppen met roken. 

4. Binge watching
We zijn er allemaal wel eens schuldig aan, veel te veel afleveringen van een serie achter elkaar kijken. Wat je misschien niet weet is dat het een negatief effect heeft op je lichaam. Het gaat niet zo zeer om het televisie kijken, maar juist om het lang achter elkaar blijven zitten en niet actief zijn. Het beste kun je om de 30 minuten opstaan en even rondlopen, omdat na 30 minuten je lichaam begint met suiker afgeven aan je cellen. Dit zorgt ook voor een grotere kans op overgewicht. 

5. (Bijna) niet sporten
Na een lange dag school of werk zijn er weinig meiden die nog zin hebben om naar de sportschool te gaan. Tóch is het belangrijk om te proberen een paar keer in de week te sporten. Fitness kan, maar danslessen, hardlopen en yoga zijn ook voorbeelden van goede lichaamsbeweging. Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je langer leeft en helpt om gifstoffen uit je lichaam te zweten. 

6. Geen oogcrème gebruiken
De huid rond je ogen is heel kwetsbaar en fijne lijntjes zijn hier heel snel te zien. Als je dit gedeelte goed hydrateert, zul je er langer jonger uit blijven zien. Investeer daarom in een goede oogcrème. Jouw future self zal je heel dankbaar zijn ;-). 

7. Geen zonnebrandcrème
Het is belangrijk om altijd een SPF factor op je gezicht te dragen. Ook al is het hartje winter en weinig zon te bekennen, nog steeds heeft de zon een schadelijk effect op je huid. Draag daarom altijd een beschermende zonnefactor om je huid zolang mogelijk jong te houden.

8. Minder dan vijf uur per nacht slaap
Te weinig slaap zorgt naast wallen ook nog voor een kortere levensduur. Tijdens je slaap herstelt je lichaam van al het harde werken overdag. Probeer zo’n zeven uur te slapen per nacht. 

9. In je ogen wrijven 
Om terug te komen bij je ogen, ook erin wrijven is niet slim! Doordat de huid zo fijn is kun je veel schade toebrengen door er in te wrijven. De kans bestaat dat het collageen en de elasticiteit afbreekt door al het gewrijf. Leg eerder een theezakje of plakje komkommer op je ogen om ze even te verfrissen. 

10. Met je hoofd in het kussen slapen
Ooit wakker geworden met allerlei gekke lijnen en afdrukken in je gezicht na het slapen? Deze lijnen kunnen permanent worden als je ouder wordt. Door de wrijving van het kussen op je gezicht en de verminderde doorbloeding kan je gezicht blijvende schade oplopen. Je huid krijgt het steeds moeilijker met herstellen. 

11. Alcohol drinken
Net als roken, is alcohol drinken ook een van de boosdoeners van snel oud worden. Af en toe een drankje is helemaal niet erg, maar houd het bij een paar glazen per week. Alcohol kan de huid uiteindelijk verslappen en de kans op een hoge bloeddruk wordt vergroot. 

12. Drinken door een rietje
Het klinkt misschien heel onschuldig, maar pas er toch mee op. Door de beweging die je mond maakt tijdens het drinken, vergroot je de kans op lijntjes rondom de mond.
 

 

13. Niet genoeg vet eten
Vet is slecht, dat wordt meer dan genoeg aan ons duidelijk gemaakt. Toch klopt dat niet helemaal… Je hebt namelijk een hoeveelheid vet nodig om er jeugdig uit te blijven zien. Gezonde vetten, die bijvoorbeeld in vis en walnoten zitten, hebben een positief effect op je huid en helpen rimpels voorkomen. 

14. Thuis de verwarming op zijn hoogst zetten
De verwarming kan al snel zorgen voor een droge lucht in je huis. Daardoor droogt je huid ook uit en dat is weer een aanleiding voor meer rimpels… Als je toch graag de verwarming aan zet, leg er dan een natte handdoek op om voor wat meer vocht in de ruimte te zorgen. 

 

Aan welke gewoontes maak jij je schuldig? 

Bron, bron

Must reads 👀