Lifestyle

Facebook: “De ‘vind ik niet leuk’-knop komt er!”

Soms plaatst iemand een vervelend bericht op Facebook. Dat iemand is overleden of geen baan meer heeft. Dan is het wel een beetje gek om een vind-ik-leuk te geven. Daarom wordt er al jaren gevraagd om een vind-ik-niet-leuk-knop, maar de Facebookbaas vond het niet zo'n goed idee. Blijkbaar is hij van gedachten veranderd, want Mark Zuckerberg heeft onthuld dat de dislike-button er komt! 

De tijd van duimpjes omhoog is voorbij! Binnenkort komt er een duimpje omlaag bij op Facebook. Dat heeft Mark Zuckerberg bekend gemaakt tijdens een interview: "Mensen vragen al tijden om een dislike-knop. Vandaag is een belangrijke dag, want ik kan aankondigen dat we met Facebook werken aan een dergelijke knop. Die button gaat er komen".

Mark was altijd tegen de dislike-button, omdat hij bang was dat mensen het gaan gebruiken om anderen belachelijk te maken. Een andere reden was dat adverteerders makkelijk afgekraakt zouden kunnen worden. Hij is toch van gedachten veranderd over de knop: "Het is belangrijk om mensen meer opties te geven dan alleen vind-ik-leuk. Niet elk moment is een leuk moment." 

De Facebookbaas benadrukt dat er wordt gewerkt aan een manier waarop de vind-ik-niet-leuk-knop op een positieve manier gebruikt kan worden en niet om andere mensen af te kraken. Wanneer de dislike-button er komt is nog niet bekend. 

Ben jij blij dat er een dislike-button komt? Of lijkt het je geen goed idee en denk je dat er toch mensen afgekraakt zullen worden? 

Bron, bron

Must reads 👀