DIY: mini envelopjes

Fashion door Redactie

Mini envelopjes maken? Dat klinkt natuurlijk heel leuk en creatief, maar stiekem denken we allemaal: “Wanneer heb ik dat nou nog nodig”? Want bijna niemand verstuurd meer brieven. Een sms’je of een email is toch veel sneller? Of beter nog: via What’s App contact leggen. Natuurlijk zijn er wel verschillen en is het krijgen van een kaart heel anders dan het ontvangen van een berichtje op je telefoon. Daarom leren we je dus zelf enveloppen maken!

mini envelop

Daarnaast hebben we een paar mini envelopjes gevonden die je ook voor andere dingen kunt gebruiken. Een envelopje als theezakje bijvoorbeeld, of eentje voor aan je bos bloemen. Een klein kaartje is perfect voor veel gelegenheden: is er iemand geslaagd? Is iemand ziek of juist weer beter? Of gewoon een kaartje met ‘I love you’ erop. Het past prima op zo’n minikaartje in een mini envelop.

mini envelop

Toen wij een aantal leuke foto’s voorbij zagen komen van mini envelopjes begonnen we met surfen. Al snel kwamen we op websites terecht waar uitgelegd werd hoe je dit helemaal zelf kunt doen en wat bleek? Het is helemaal niet zo moeilijk. Zeker niet, omdat velen websites en blogs er downloadlinks bij hebben geplaatst naar de templates. Hierdoor heb je in no time een schattig envelopje. Alleen nog een kaart, papiertje of theezakje erin en klaar ben je. Super origineel, schattig, leuk en handig.

mini envelop

Op Creature Comforts download je niet alleen een mini envelopje, maar ook een minikaartje voor erin! Het envelopje is heel simpel, waardoor je het eventueel in Photoshop ook nog helemaal kunt bewerken naar je eigen zin. Dit kan je doen met leuke kleurtjes, maar natuurlijk ook met foto's of teksten. De kaartjes hebben een schattig patroontje en zijn er in geel en blauw.

mini envelop

Birdplusone koos voor een nog creatiever exemplaar. Deze envelop heeft namelijk de vorm van een bloem! Hoe schattig is dat?

Bij Thedigitalfold vind je een PDF voor een rechthoekig envelopje. Al met al genoeg keuze dus!

mini envelop

Schrijf jij nog wel eens een brief en hoe vind je dit?

Door Annick