Lifestyle

Zo blijf jij gelukkig

Het leven is niet eenvoudig, zeker niet in je tienerjaren. Je bent onzeker en zoekt naar je plek op deze grote wereld. Iedereen is op zoek naar geluk, maak vaak werken we onszelf tegen. We willen niet laten zien hoeveel iemand voor ons betekent of doen iets omdat het "zo hoort". Maar jij hebt jou gelukt zelf in de hand. Lees snel verder!  
 

1. Allereerst verpest je je leven door te denken dat bepaalde dingen moeten in het leven. Zo gaan we naar de middelbare school, hierna gaan we studeren en direct als we afgestudeerd zijn moeten we op zoek naar een baan. Als we eenmaal een baan hebben werken we tot we erbij neervallen en hebben we geen tijd voor leuke dingen. En dit terwijl het leven al zo kort is! Het leven is geen checklist die je moet volgen. Wil jij een tussenjaar, neem die dan. Wil je studeren in het buitenland? Doen! Jij bent de baas over je eigen leven en mag het invullen zoals jij wilt.


2. Je maakt het jezelf alleen maar moeilijk als je mensen niet vergeeft voor hun fouten. Je kunt niet heel je leven boos op iemand blijven. Denk aan alle mooie momenten die je nu niet met deze persoon kunt delen. Ruzie hebben zorgt voor stress en het is gewoon niet leuk. Slik je ego in en zeg als eerste sorry, dit wordt alleen maar gewaardeerd. Vergeef jezelf ook voor fouten. Het verleden kunnen we niet veranderen, maar onze toekomst wel. Wees daarom niet boos als je iets hebt gedaan waar je niet tevreden over bent. Morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Neem het mee als feedback en zorg ervoor dat het de volgende keer wél lukt.

3. Ga niet een relatie aan omdat je bang bent om alleen te zijn. Wanneer je slechts bij een persoon blijft uit angst om alleen te zijn maak je jezelf niet gelukkig. Misschien loop jij nu wel mister right mis omdat je in een relatie blijft waarin je ongelukkig bent. Laat jezelf met iemand zijn die je gelukkig maakt. Misschien blijf je eerst drie jaar single, maar who cares? Jij bent super leuk en hebt niemand nodig om een leuk leven te leiden.


4. Vergelijk jezelf niet met anderen, want niemand is hetzelfde. Er blijven altijd mensen die netter kunnen schrijven, zich beter kleden of beter kunnen zingen dan jij. Maar misschien kun jij wel weer beter koken of dansen. Het maakt echt niet uit hoeveel Facebook vrienden je hebt of hoeveel mensen je volgen op Instagram. Echte vrienden zijn vaak op één hand te tellen en zij zorgen ervoor dat jij jezelf speciaal voelt. Er zal áltijd iemand zijn die het beter kan dan jij, maar laat dit je inspireren en haal het uiterste uit jezelf.

5. Wees niet bang voor emoties, want het is geen zwakte om ergens om te geven. We zijn bang om mensen toe te laten en bouwen vaak een muur om ons heen. Daarnaast laten we niet zien hoeveel sommige mensen voor ons betekenen, totdat het op een dag te laat is. Zorg dat jij niet achterblijft met spijt en laat de mensen om je heen nu weten hoeveel ze voor je betekenen.

Tips nodig om gelukkig te blijven, check dan dit artikel.

Herken jij deze punten?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos