Fashion

15 basis kledingstukken die je op elke reis mee moet nemen

Of je nu cultuur gaat snuiven in Barcelona, shoppen in Milaan of gaat zonnen op Ibiza. Niets is zo ontspannend als op vakantie gaan. Alleen hebben we vaak voordat we vertrekken stress met inpakken. Moet ik dat extra paar schoenen nu wel of niet meenemen? Toch nog een jasje mee? Girlscene zet 15 onmisbare kledingstukken op een rij waarmee je altijd goed zit.

1. Witte blouse
Een witte blouse moet absoluut mee in de koffer. Een witte blouse staat overal bij. Draag je blouse casual met een knoop op een spijkerbroek, zakelijk in een zwarte broek of los over je bikini.

2. Blauwe blouse
Hetzelfde geldt voor de blauwe blouse. Net even anders, maar hij past bij elke outfit. Ga voor een all blue look met jeans of voor business met zwarte broek.

3. Spijkerbroek
Nederlanders houden van denim en wonen zowat in spijkerbroeken. Neem ook zeker een spijkerbroek mee op vakantie, spijkerbroeken passen bij alles. Dus stop snel jouw favoriete jeans in je koffer. 

4. Zwarte broek
Wil je toch een keer wat netter gekleed dan is een zwarte broek ideaal. Natuurlijk is een zwarte broek niet alleen netjes en kun je hem ook makkelijk dragen tijdens een dagje winkelen.

5. Wit shirt
Er is geen outfit perfecter dan een spijkerbroek met een wit shirt. Geslaagde outfit gegarandeerd.

6. Zwart shirt
Net zo handig als een wit shirt, maar een zwart shirt is ook nog geschikt voor een avondje uit. Een zwarte broek gecombineerd met een zwart shirt, een paar killer heels en rode lippen geven een va-va-voom effect.
7. Hoed 
Een hoed heeft meerdere functies. Het kan je beschermen tegen een zonnesteek, je vette haar verbergen of je outfit net dat beetje extra geven.

8. Streepjes shirt
Een meisje kan nooit teveel streepjes hebben. Doe als een echte Parisiènne en rock een streepjes shirt.

9. Sneakers
Op vakantie ben je veel aan het lopen. Hierbij is een stel sneakers onmisbaar. Zo kun jij de hele dag rondlopen zonder last te krijgen van je voeten.

10. Pumps
Om je outfit naar the next level te krijgen, kun je een paar zwarte of nude pumps meenemen. Zo geef je je outfit net een beetje extra pit.

11. Sjaal
Een sjaal is niet alleen een mooi accessoire voor als je het koud hebt, het is ook nog eens super handig als deken. Met een sjaal heb jij altijd een picknickkleed bij de hand.

12. Little black dress
Elke vrouw moet een little black dress (LBD) in haar kast hebben handen, en daarom ook in haar koffer. Met een LBD zit je áltijd goed, of je nu over het strand loopt of chique dineert.

13. Trui
Neem een oversized trui mee voor als je het koud krijgt. Je kunt de trui 'normaal' dragen, maar ook over een jurkje of blouse. Knoop je blouse tot boven dicht en trek je trui eroverheen voor een preppy look.

14. Vest
Naast een trui is een vest ook erg handig om mee te nemen. Een vest kun je makkelijk in je tas stoppen zodat je altijd voorbereid bent op de kou.

15. Grote shopper
Een grote tas is perfect om mee te nemen op vakantie. Je kunt er je boodschappen in vervoeren, extra kleding voor als je een dagje weggaat en je zou hem zelfs als handbagage kunnen gebruiken.

Asos, €24,19 | Asos, €53,92 | Asos, €26,27

Asos, €34,56 | Asos, €11,06 | Asos, €11,06

Asos, €17,28 | Asos, €16,59 | Asos, €62,21

Asos, €20,05 | Asos, €7,60 | Asos, €20,74


Asos, €55,30 | Asos, €20,72 | Asos, €6,91

Natuurlijk verschilt het per land wat je precies mee moet nemen. Naast deze items kun je natuurlijk zelf je koffer aanvullen. Vergeet ook niet make-up en accessoires in te pakken, deze kunnen je look uniek maken. Redenen nodig om te gaan reizen? Lees dan dit artikel!

Wat draag jij het liefst op vakantie?

Beeld: Thinkstockphotos