Lifestyle

10 tips om te dealen met een vervelende schoonmoeder

Als je een nieuwe relatie begint, krijg je automatisch ook een relatie met de mensen om hem heen. Eén van de belangrijkste nieuwe relaties is die met je schoonmoeder. Niet iedereen heeft daar evenveel geluk mee. Hoe lief, leuk en geweldig je vriend ook is, dat betekent niet dat zijn moeder dat ook is… Girlscene geeft je 10 tips om tóch een goede band met je schoonmoeder te krijgen. 

Speciaal voor alle dames die issues hebben met de schoonmams heeft Girlscene tien tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen.
 

1. Respecteer je schoonmoeder
Het is zeer belangrijk om duidelijk te laten merken dat je haar respecteert. Als ze naar bed gaat, doe zachtjes in huis zodat je haar niet wakker maakt. Als je weet dat er bepaalde regels in huis zijn, volg die altijd zonder gezeur op. 

2. Wees beleefd
Wat er ook gebeurt en wat voor vervelende opmerkingen de moeder van je vriend ook kan maken, blijf beleefd. Als ze het bloed onder je nagels vandaan haalt, tel tot tien en blijf rustig praten. Je hebt er niks aan om tegen haar te schreeuwen of haar uit te schelden. Zo lang je een relatie hebt, zit je aan haar vast. Probeer de vrede te bewaren. 

3. Probeer het ijs te breken
Vraag aan je vriend wat voor chocola ze lekker vindt of wat haar favoriete bloemen zijn en doe die haar cadeau. Dat moet ze wel leuk vinden, toch? Een andere manier is om een leuke grap te maken, maar daar zit een klein risico aan verbonden… Je weet van tevoren niet of die goed valt!  

4. Wees geïnteresseerd
Ze toont waarschijnlijk geen interesse in jou of misschien juist veel te veel interesse, maar het is altijd goed om interesse in haar te tonen. Vraag naar haar hobby’s, haar baan of haar jeugd. Als je altijd aardig blijft, doe jij het in ieder geval goed. 

5. Ruim je rotzooi op
Als je jouw schoonmoeder al niet echt aan je kant hebt staan, zorg er dan voor dat ze niks heeft om over te zeuren. Maak je wat rotzooi, ruim het meteen op. Na het koken laat je de keuken spik en span achter. Bewijs wat voor perfecte schoondochter je bent!

6. Wees een goede vriendin
De reden dat schoonmoeders lastig kunnen doen, is misschien omdat ze er niet helemaal klaar voor zijn om hun zoon los te laten. Mama’s willen liever de enige vrouw in het leven van hun zoon zijn. Zorg er dus voor dat jij altijd het beste voor hebt met je vriend en hem ook wijst op de dingen die hij beter kan doen. Op die manier laat jij zien dat jij ook in de toekomst een geschikte partner bent en misschien draait die vervelende schoonmoeder dan ook een beetje bij.

7. Betrek je schoonmoeder in je relatie
Je hebt er waarschijnlijk helemaal geen zin in, maar probeer de moeder van je vriend een beetje bij jullie levens te betrekken. Neem haar een keer mee als jullie uit eten gaan of tijdens een dagje shoppen. Hopelijk verbetert jullie relatie hierdoor. 

8. Blijf proberen
Geef niet op en blijf proberen om jullie relatie te verbeteren. Ze is nu eenmaal een belangrijk deel van het leven van je vriend en dat gaat ook niet veranderen. Het fijnste voor jou is om de relatie proberen zo goed mogelijk te houden, so keep on trying!
 

9. Vraag je vriendje om hulp
Laat even aan hem weten dat je het vervelend vindt dat je geen goede band hebt met je schoonmoeder en dit graag zou willen veranderen. Hij kent haar een stuk beter, dus hij kan je waarschijnlijk vertellen hoe je met haar om moet gaan. Als de relatie echt niet goed zit, laat je vriendje dan bemiddelen. 

10. Last but not least: accepteer het 
Als je echt alles al hebt geprobeerd en niks verandert, kun je het beste de situatie accepteren. Probeer ermee te dealen en laat het de relatie met je vriend niet beïnvloeden. Leg hem de situatie uit zodat hij ook begrip voor jou kan tonen. 

Hoe is jouw relatie met je schoonmoeder? Je kunt het ook hier bediscussiëren in het forum! 

Must reads 👀