Beauty

Deze 8 beautytrends worden groot dit najaar

Wat betreft beauty moet je natuurlijk doen waar je zelf zin in hebt, maar op de Girlscene redactie blijven we toch graag op de hoogte van de grote trends. Welke kleuren zien we tijdens het komende seizoen en wat zijn absolute musthaves? Dat levert bakken inspiratie op! Met het najaar in het vooruitzicht heeft Girlscene alvast onderzoek gedaan naar de komende trends. Dit wordt hot in de herfst!


Alexander Wang

Gedefinieerde wenkbrauwen
De focus ligt nog steeds op de wenkbrauwen, dus op dat gebied is er niet veel veranderd. Wat wel een tikkeltje anders is, is dat de wenkbrauwen nu op en top verzorgd zijn. De wenkbrauwen mag je nog steeds dik aanzetten, maar verder wordt de pincet er wel weer bijgehaald.

Glossy ogen
Wie had ooit gedacht dat deze trend van de catwalk zo op de straat te zien zou zijn? Glossy ogen zijn het helemaal, dus als je durft kun je prima een balsem zoals Elizabeth Arden 8 Hour Cream over je oogschaduw aanbrengen. Het is de vraag hoe draagbaar de trend is, maar het kan het komende seizoen gewoon. We zijn benieuwd of drogisterijmerken zo’n product aan hun collectie toevoegen…

Michael Kors

Meer blush
Wie graag experimenteert met blush kan tijdens het najaar helemaal losgaan zonder dat je raar wordt aangekeken. Eén van de trends is namelijk je wangen flink aanzetten met een blush waardoor het lijkt alsof je een boswandeling van ruim een uur hebt gemaakt. Blush mag meer knallen dan normaal, dus je hoeft niet bang te zijn dat je net iets te veel hebt aangebracht.

Matte lippen
Na de glanzende lippen tijdens de zomer is de matte lip weer terug van weggeweest. Dit is dé finish die je in het najaar op de mond ziet en eerlijk: dat staat misschien ook wel het mooiste als je een opvallende kleur draagt. Want opvallende kleuren, daar draait het om. Van berry tot diepbruin, alle kleuren mogen. Verder spotten we ook veel rood op de catwalk met alle mogelijke ondertonen die je kunt bedenken.


Ralph Lauren 

Zachte lipkleuren
Tegenover de bold lip staan de zachte lipkleuren voor meiden die meer van een natuurlijke look houden. Een lipstick in penvorm is hiervoor ideaal omdat het vaak een semi-matte finish heeft die helemaal de trend van nu is, tenzij je graag voor glans gaat zoals Ralph Lauren. Oh, en dé kleur is zachtroze.

Metallic finish
Wat betreft ogen draait alles om de metallic look. Nog steeds, ja! Metallic is echt een gevalletje here to stay, dus ook tijdens het najaar mag je deze oogschaduws uit de la halen. Vooral tinten zoals goud en zilver zijn het helemaal.


Diane von Furstenberg

Grungy ogen
Herinner je je de tijd nog dat iedereen haar ogen omlijnde met zwart oogpotlood? Anno 2015 is dat helemaal terug! Pak een diepzwart oogpotlood erbij en zet zowel de onderste als bovenste wimperrand goed aan, smudge het een beetje en je bent helemaal on trend. Het is bovendien ook enorm makkelijk om hier meteen een smokey eye van te maken als je het oogpotlood vervaagt met een zwarte of donkerbruine oogschaduw.

Top & bottom
Ben je een aanhanger van mascara op je bovenwimpers aanbrengen? Dan is het najaar de juiste tijd om te experimenteren met mascara op je boven- én onderwimpers, want dat was de look op de catwalk. De ogen mogen spreken en dat betekent dat je lekker veel lagen mascara mag aanbrengen. Lees hier welke mascara’s aanraders zijn en niet meer dan een tientje kosten.

Wat vind jij van de najaarstrends? Welke trends ga jij volgen?

Beeld: Getty Images