News

De ideale lengte van een penis is kleiner dan je denkt

Hoe ziet de ideale penis eruit? Dit is een onderwerp waar we eindeloos over kunnen discussiëren met onze vriendinnen. Iedereen heeft een eigen voorkeur, maar over het algemeen geldt: hoe groter hoe beter. Dat is tenslotte wel zo plezierig voor ons ;-). Maar is dit wel zo? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de ideale penis veel kleiner is dan je denkt… 

Een veelbesproken onderwerp onder vrouwen is de lengte van een penis. Hoe groot moet 'ie nou eigenlijk zijn? Veel vrouwen zeggen wel stoer dat ze een grote penis willen, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het voor ons eigenlijk helemaal niet zo groot hoeft. Uit onderzoek van de universiteit van Californië blijkt dat de lengte van de perfecte penis kleiner is voor wie een vaste relatie heeft. 

Voor het onderzoek werden 33 3D-geprinte penissen voorgelegd aan vrouwen. De vrouwen werd gevraagd om het perfect exemplaar uit te kiezen voor zowel one night stands als een vaste relatie. De penissen zijn in erecte toestand geprint. "Bij andere studies wordt er vooral gevraagd om naar een foto van een penis in rust te kijken, en op basis daarvan het perfecte exemplaar te kiezen", legt één van de onderzoekers uit. "Dat is voor vele vrouwen echter nogal abstract. Door gebruik te maken van 3D-prints wilden we ons onderzoek tastbaarder maken."

Wat blijkt? De lengte en omtrek van een penis is vooral van belang bij een one night stand. De vrouwen kozen voor een lengte van 16,3 centimeter en een omtrek van 12,7 centimeter. Het meest opvallende is dat lengte en omtrek veel minder uitmaken bij een vaste relatie. De ideale lengte van een penis bij een vaste relatie is 16 centimeter met een omtrek van 12,2 centimeter. 

Had jij deze uitkomst verwacht?

Bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀