DIY: Customize je zonnebril

Fashion door Redactie

Al die dure merken hebben altijd super mooie accessoires, maar waar haal je toch iedere keer het geld vandaan om zo'n item te scoren? Geld lenen van je ouders kan ook niet iedere dag en je werkt jezelf al drie keer in de rondte. Handige tip: Maak je eigen zonnebril! Heel veel bloggers zijn al creatief bezig geweest en dat willen wij graag met jullie delen.

Natuurlijk vinden wij het heel leuk om zelf lekker te knutselen en frutselen, maar door alle drukte op kantoor is dat helaas niet mogelijk. Toch willen wij deze creatieve uitspattingen graag met jullie delen, zodat jullie inspiratie op kunnen doen of misschien wel zelf aan de slag gaan.

Jantasie
DIY zonnebrillen

Iets helemaal zelf maken hoeft nog niet zo ingewikkeld te zijn. Dat bewijst Janneke (Gezien in Love the look) op haar blog Jantasie. Met een simpele, witte bril creëert ze in een handomdraai een customized zonnebril.

DIY zonnebrillen

Benodigdheden:
- Zonnebril (Action, wit € 0,99)
- Nagellak
- Vernis (transparante lak)

Leef je uit met de nagellak en ontwerp je eigen design. Janneke heeft een aztek-print gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bloemetjes, stipjes of spetters. Be creative!

Honestly.. WTF
DIY zonnebrillen

Een blog bomvol leuke tips en do it yourselfs. Wij vinden deze bloemetjes zo leuk, dat we het meteen met jullie wilden delen! Versier je favoriete zonnebril met een paar schattige bloemetjes.

DIY zonnebrillen

Benodigdheden:
- Zonnebril
- Bloemetjes van kunststof of keramiek (verkrijgbaar bij Pippoos)
- Wegwerp stokjes (bijvoorbeeld van een ijsje)
- Tandenstoker
- Een secondelijm

DIY zonnebrillen

Ja, waarom een lange uitleg als het ook in een notendop kan? Bepaal zelf welke grootte bloemetjes je leuk vindt, leg ze naast elkaar en als je tevreden bent, plak je ze vast. Easy peasy!

Glitterguide
DIY zonnebrillen

Inspiratie haal je vaak vanuit Hollywood, dus ook voor een zonnebril. J.Lo werd al gespot met deze sprankelende zwarte zonnebril, maar nu kan je dit heel makkelijk zelf maken.

Benodigdheden:
- Zonnebril
- Zilveren nagellak
- Zilveren glitter nagellak
- Top coat

DIY zonnebrillen

Je bepaalt zelf welk gedeelte je van de bril kleurt. De versie van Jennifer bevat alleen glitters aan de buitenkant. Hierbij teken je eerst een randje met de zilveren nagellak zodat je een goede ondergrond hebt. Vervolgens zorg je voor nog meer glitters door een paar lagen glitter nagellak toe te voegen. Als alles goed opgedroogd is, maak je de look helemaal af met een topcoat zodat het goed blijft zitten. Voila!

DIY zonnebrillen

Een originele zonnebril maak je dus heel makkelijk zelf.

Heb jij nog leuke ideetjes?

Bron: Jantasie, Honestly, Glitterguide

Door Eline