Lifestyle

14 herkenbare situaties voor nagelbijters

Je doet het als je stress hebt. Als je je verveelt, je onzeker voelt of bang bent. Zonder nadenken. En je kent alle trucs om je vingers te verstoppen. Nagelbijten is nou niet bepaald iets om trots op te zijn. Kleine troost: je bent niet de enige. Girlscene zet veertien situaties op een rijtje die alle nagelbijters herkennen.

1. Heel leuk om een palmboom op je nagels te schilderen, maar dat gaat op die stompjes van jou dus never nooit lukken. Geen nail art voor jou, hoeveel tutorials je ook kijkt.

2. Ja ik bijt mijn nagels, en ja ik ben al twintig. Ik zou er ook graag van af willen, maar het lukt gewoon niet. Ik vraag toch ook niet elke week aan jou waarom je nog niet gestopt met roken bent?

3. Die aflevering van Breaking Bad was zó spannend dat je aan je nagels gezeten hebt totdat ze gingen bloeden, waardoor je nu dus bloed hebt op je witte bloes. Fijn.

4. Zout in je wondjes, au! 

5. De week voor een belangrijke deadline of proefwerk zijn killing voor je nagels. Jij hebt na deze week gegarandeerd geen nagels meer over.

6. Heel fijn al die wondermiddeltjes tegen nagelbijten, maar nu kun je niet eens ongestoord een zak chips naar binnen proppen zonder bij elke hap herinnerd te worden aan dat vieze smaakje op je nagels.

7. Je voelt je een klein kind als je je BFF moet vragen iets voor je te openen of los te maken. Zonder nagels is het gewoon onmogelijk om het prijskaartje van die nieuwe mascara af te halen.

8. Zelfs de duurste nagellak op de wereld ziet er niet uit op jouw nagels. Nou ja, nagels wil je ze niet echt noemen. 

9. Je verstopt het liefst je vingers wanneer het gaat over nagelbijters, niemand hoeft te weten dat jij ook schuldig bent aan deze daad.

10. Natuurlijk hebben we nep nagels al geprobeerd, maar dat zit gewoon niet fijn. Probeer maar eens te typen met nep nagels. Niet te doen.

11. Je begon de treinrit met 'redelijke' nagels, maar op de eindbestemming is er niets meer van over, oeps..

12. Ja wij weten ook dat het tussen onze oren zit, maar ga jij maar eens op zoek naar een nageltherapeut. 

13. Nagels zien er een stuk verzorgder uit met een leuk kleurtje nagellak. Helaas zijn jouw nagels onder dat kleurlaagje nog steeds een zielig hoopje.

14. Wanneer je nagellak chipt geef jij de hoop op. Als zelfs je nagellak geen zin heeft, ga jij ook geen moeite doen. Hup, die vinger weer in de mond.

Voor iedereen die er eindelijk klaar voor is om te stoppen met nagelbijten is er nu Raylex. Dit bevordert de nagelgroei en geeft snel een zichtbaar resultaat. Raylex breng je twee keer per dag aan en heeft een bittere smaak, hierdoor word je telkens herinnerd als je onbewust of bewust je nagels wilt bijten. Girlscene's Danique is al fan! Raylex is verkrijgbaar bij de drogisterij en apotheek voor €18,95. Meer tips om te stoppen met nagelbijten vind je hier.

Bijt jij je nagels?

Bron, bron


Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀