Lifestyle

Dit is de oplossing tegen stress

Je moet nog leren voor dat tentamen morgen, drie opdrachten wiskunde maken, sporten, je crush bellen én je outfit klaar leggen. Dat gaat dus nooit allemaal lukken voor morgen. Paniek! Stress! Gelukkig heeft Girlscene iets ontdekt waardoor jij nooit meer stress hebt. Hint: breng maar vast een bezoekje aan de dierenwinkel.

Heb je ooit voor een aquarium gestaan en je afgevraagd hoe het zou zijn om als een vis vrij te zijn en heerlijk heel de dag te dobberen in het water. Het gevoel van het water om je heen brengt je helemaal in een relax mood. Uit onderzoek is gebleken dat je niet de enige bent.

Britse onderzoekers hebben bevestigd dat je alleen al door te kijken naar vissen in een aquarium wordt overspoeld met kalmte en rust. De beweging van de vissen hypnotiseert als het ware en geeft een seintje naar onze hersenen dat alles goed komt. Uit het onderzoek blijkt dat je al na vijf minuten staren naar een aquarium met vissen resultaat hebt. De hartslag wordt minder snel en de bloeddruk neemt af. De eerste tekenen van stress verminderen dus. Maar hoe weet je nou of je je aanstelt of echt stressed out bent? Check dat hier.

Een vissenkom of aquarium is helemaal geschikt voor op kantoor of thuis op je bureau. Je wordt er ontspannen en minder gestrest van. Het zal je helpen kalm te blijven vlak voor een spannende presentatie of een belangrijke meeting.

Maar waarom helpt bewegend water ons te ontspannen? Alles is te verklaren door evolutie. Mensen leven dan misschien niet in het water, maar wel altijd in de buurt van water zoals een rivier, oceaan of meer. Dit komt doordat mensen vroeger in de buurt van water moesten leven om te kunnen drinken en te overleven. Daarnaast worden mensen ook sneller aangetrokken tot foto’s of afbeeldingen met water erop. Je moet het zien als therapie waarbij je brein ontspannen wordt.


Ben je nu helemaal geen dierenvriend, haat je vissen of zit je echt niet te wachten op het wekelijks verschonen van een aquarium, wees dan niet getreurd. Alleen al het kijken naar zeewier dat beweegt in water helpt stress te verminderen. Dus ren nu meteen naar de winkel om een aquarium en wat vissen, en zeewier te kopen zodat jij stressvrij het leven doorkomt ;-).

Heb jij last van stress?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos