Lifestyle

Acties waarvan je als twintiger geen spijt hebt

Fouten maken is menselijk en gelukkig maar, want zonder fouten zou het leven heel saai zijn. Het is daarom helemaal niet slecht om nóg een shotje tequila te nemen of jezelf volledig over te geven aan je tranen (ook al zit je in de trein). Onze twenties zijn gemaakt om fouten te maken en verkeerde beslissingen te nemen. Denk de volgende keer in de kroeg maar aan deze inspirerende quote: “YOLO”.

1. Veel te laat naar bed gaan
We hebben slechts vierentwintig uur de tijd om te werken, boodschappen te doen, schoon te maken, eten te koken, sociale contacten te onderhouden en hé, slapen is ook best belangrijk. Alleen door te kijken naar onze to-do list krijgen we al een paniekaanval. We nemen ons voor morgen écht op tijd te gaan slapen zodat we wakker worden met meer dan vijf uur slaap op de teller, maar natuurlijk is dit gedoemd te mislukken. Slapen doen we wel weer als we dertig zijn.

2. Vette hap na het stappen
Na die shotjes tequila leek het een heel goed plan om dat broodje döner naar binnen te werken, maar ons vetpercentage was het hier de volgende dag niet mee eens. De döner zit nu op onze dijen, buik en plekken waarvan we niets eens wisten dat het mogelijk was. Maar ach, het hoort er allemaal bij. En hoe ouder je wordt, hoe minder makkelijk je het er weer van af krijgt. We moeten er dus maar van genieten ;-). 

3. Geld uitgeven aan onnodige dingen
Als twintiger ben je (bijna) altijd broke. We betalen ons scheel aan huur voor een schoenendoos en de rekeningen stapelen zich op. Wanneer we dan een keertje geld hebben (hoera!), geven we het liefst alles in een keer uit aan onbelangrijke dingen. Liever eten we de hele week soep uit blik, maar dan wel in stijl met die leuke nieuwe laarsjes.

4. Huilen in het openbaar
Soms zijn de waterlanders niet in te houden, of het nu de tijd van de maand is of niet. Helaas kunnen we niet altijd de momenten uitkiezen en zijn we daarom niet altijd alleen. Huilen kan enorm opluchten en het is niets om je voor te schamen. Omstanders zullen misschien denken dat je gek bent, maar wel menselijk.

5. Geloven dat het altijd goed komt
Het liefst geloven we dat altijd alles goed komt, maar met slechts een paar uur slaap is doordachte keuzes maken niet ons sterkste punt. Gelukkig is het helemaal niet slecht om fouten te maken, door fouten te maken leer je hoe het de volgende keer wél moet.

6. Wakker blijven de avond voor een belangrijke dag
Het is net alsof onze hersenen altijd druk zijn op de avond voor een examen of sollicitatie. Wanneer je jezelf verplicht te gaan slapen, is het nog lastiger. Een biertje drinken in de kroeg is dan een veel beter middel, grote kans dat je daarna wél lekker slaapt.

7. Werk afzeggen zonder écht goede reden
Als twintiger zijn we nog hard aan het leren hoe het is om verantwoordelijk te zijn, en soms hebben we eenmaal geen zin om verantwoordelijk te zijn. We hebben eens in de zoveel tijd behoefte aan een mental health day waarbij je lekker in je pyjama alle seizoenen van Geordie Shore erdoorheen knalt. Bij je baantje bij de bakker kun je het nog maken, maar als je een serieuze baan hebt dan kan dat echt niet meer. 

8. Verdwalen
Het is super vervelend als je de weg niet weet naar een feestje en Google Maps besluit je te gaan haten. Maar uiteindelijk heb je zelfstandig de weg gevonden en kwam je die leuke juice bar tegen!
9. Te veel drinken
Alcohol lijkt de oplossing voor alles. Je haat jezelf de next day, maar voor nu heb je de avond van je leven. Geniet er daarom nog van zolang het kan! Biertje?

Heb je deze “fouten” wel eens gemaakt?

Bron

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀