Lifestyle

9 redenen waarom een huisdier leuker is dan een vriend

We houden zielsveel van onze boyfriend, maar soms zouden we willen dat hij wat meer leek op onze geliefde huisdieren. Onze trouwe viervoeters en haarballen zijn altijd blij om ons te zien en zeuren niet wanneer we alwéér een romantische film willen kijken. Girlscene heeft voor jou negen redenen op een rijtje gezet waarom het hebben van een huisdier leuker is dan een vriend.

1. Ze worden niet boos als je ze een commando geeft
Je hebt de hoop al tijden geleden opgegeven, je vriend luistert gewoon niet naar jou. Hoe vaak moet je hem nog vragen zijn vieze stokken in de was te gooien? In tegenstelling tot je vriend luisteren huisdieren wél. Zij gaan zitten, geven pootjes en komen op jouw commando. 

2. Ze zijn altijd blij om jou te zien
Of je nu vijf minuten, vijf dagen of vijf weken weggeweest bent, huisdieren zijn altijd blij om jou te zien. Zelfs als je in een rotbui thuiskomt weten zij je op te vrolijken en beginnen ze niet meteen te zeuren over het feit dat er geen bier meer koud ligt in de koelkast.

3. Je hoeft nooit na te denken over een cadeau
Elk jaar zegt je vriend dat hij niets hoeft voor zijn verjaardag. Met andere woorden: verzin zelf maar wat. Vervolgens speur je stad en land af naar het perfecte verjaardagscadeau. Voor je huisdier hoef je maar naar één dierenwinkel te gaan waar jij je slag kunt slaan. Een extra groot bot, een muisje; alles is aanwezig. 

4. Ze mogen geen chocolade
Het liefst deel je alles met je huisdier, maar een ding houd je speciaal voor jezelf: chocolade! Huisdieren kunnen erg ziek worden van chocolade. Dit betekent meer chocolade voor jou! Je moet dus die hele reep Milka alleen opeten, vervelend zeg…

5. Ze luisteren stilzwijgend naar al jouw problemen
Of het de tijd van de maand is waardoor je een emotioneel wrak bent of ruzie hebt met je BFF: je huisdier luistert naar je. Ze gaan niet 'naar vrienden toe' wanneer je een paar tranen laat, maar geven je een lekkere knuffel. Je kunt onafgebroken over jouw problemen praten, zonder een enorme zeur te zijn.

6. Ze vinden het niet erg als je ze uit bed duwt
Je hebt nu eenmaal 's nachts je ruimte nodig en je ligt het liefst diagonaal op bed. Af en toe is het heerlijk dat je kater lekker warm bij het voeteneind ligt, maar soms heb gewoon een beetje me-time nodig. Bij je huisdier kom je er nog mee weg hem een nachtje op de bank te laten slapen, maar bij je vriend gaat dit niet werken.

7. Ze willen altijd knuffelen
Huisdieren willen altijd en overal knuffelen. Of het nu op bed, op de bank of aan de keukentafel is.


8. Ze willen bij je zijn
Het maakt huisdieren niet uit of je een cheesy romantische film wilt kijken, ze vinden alles prima zolang ze maar bij je zijn. Geen geruzie over het feit dat hij voetbal wilt kijken en jij de nieuwe aflevering van de Kardashians.

9. Ze hebben geen vervelende vrienden
Terwijl je vriend met al zijn vrienden bier zit te drinken en lollige opmerkingen maakt over jouw verzameling theekopjes, ga jij lekker wandelen met je hond. Eindelijk, rust.

Heb jij een huisdier?

Bron

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀