Horoscoop: september 2015

Lifestyle door Emma

Nieuwe maand, nieuwe kansen. De sterren hebben elke maand weer nieuwe verrassingen voor jou in petto op gebied van school, werk, liefde, vriendschap en gezondheid. Ben jij ook zo benieuwd wat de maand september jou gaat brengen? Lees dan de Girlscene horoscoop! 

Ram 
Er is iemand in je omgeving niet helemaal eerlijk tegen je. Dat is soms moeilijk te geloven, want soms wil je alleen geloven in iemands positieve kant. Houd je ogen deze maand open en geloof niet alles wat er tegen je wordt gezegd. Op liefdesgebied ben je een bezige bij, je merkt dat je in de smaak valt bij anderen en van die aandacht geniet je. En terecht! 

Schorpioen
Soms ga je ergens helemaal in op. Je denkt er constant aan en je kunt je moeilijk focussen op iets anders. Zelfs niet als je er niet mee bezig wilt zijn. Dat overkomt jou deze maand. Laat je niet opslokken in een situatie. Het kost je meer energie dan je denkt, dus het is belangrijk dat je ervoor waakt om je ergens niet in te verliezen. Want zodra je jezelf verliest, is het moeilijk om er weer uit te komen. 

Tweelingen
De septembermaand is de start van een nieuw seizoen en dat sluit perfect aan bij de fase waar jij nu in zit. Ook jij maakt een nieuwe start. Het is aan jezelf wat je maakt van deze nieuwe start. Probeer veranderingen te omarmen. Heb een open houding en laat alles over je heen komen. Vergeet niet dat jij in charge bent! Jij kunt de situatie naar je eigen hand zetten, laat andere mensen niets voor jou bepalen. 

Kreeft 
Probeer eens minder vaak 'ja' te zeggen. Althans, de ja's waar je eigenlijk nee wilt zeggen. Het is een goede eigenschap om altijd voor mensen klaar te staan en te helpen waar je kan, maar je kan het ook té veel doen. Het is niet erg om ook eens voor jezelf te kiezen, dat doen anderen ook. Probeer 'nee' niet als een slecht woord te zien, want dat is het helemaal niet. 'Nee' staat voor je grenzen aangeven. En daar heb jij deze maand veel behoefte aan. 

Leeuw
Niemand is perfect. Dat weet je, maar soms vergeet je dat even. Je bent een perfectionist en als Leeuw houd je ervan dat alles op je eigen manier gaat. Tot je grote frustratie loopt het weleens anders. Je kan nogal fel uit de hoek komen als iets voor je gevoel verkeerd gaat. Probeer deze maand in te zien dat er altijd twee kanten zijn aan een verhaal. Tel rustig tot tien en laat je niet gek maken. 

Weegschaal
De scholen zijn weer begonnen en daar zie je behoorlijk tegenop. Je hebt een fijne zomer achter de rug, je vindt het moeilijk om er afstand van te doen. Weer een jaar wachten tot de volgende zomer... Probeer niet bij de pakken neer te zitten. Dat heeft geen zin, en dat weet je. Bovendien heb je er een handje van om dingen erger te maken dan ze zijn. Bedenk voor jezelf wat er leuk is aan school/studie/werk en begin met frisse moed aan het nieuwe jaar! 

Stier
Let op dat je niet in een sleur raakt. Als Stier houd je van oude vertrouwde dingen, maar als je te lang hetzelfde doet dan kun je behoorlijk verveeld raken. En een verveelde Stier is geen gelukkige Stier. Het is niks voor jou om het roer drastisch om te gooien, begin dus met kleine veranderingen. Varieer meer met eten, fiets een andere route, ga eens naar een ander koffietentje, begin aan een nieuwe hobby. Als je dit in gang zet, zul je je niet alleen minder verveeld voelen, maar zul je er ook achter komen waar je écht behoefte aan hebt. 

Maagd 
Het is niet makkelijk om aan te geven wat je wilt. Ten eerste moet je weten wat je wilt en ten tweede moet je dit duidelijk aangeven. Probeer hier deze maand mee aan de slag te gaan. Je hebt de afgelopen tijd veel te weinig aan jezelf gedacht en nu is het moment om daar iets aan te doen. Bedenk voor jezelf wat je wilt. Wees niet bang om eisen te stellen. Zorg goed voor jezelf! 

Vissen
Je hebt de afgelopen tijd hard aan iets gewerkt, september is de maand om resultaat te merken van jouw harde werk. Het was een zware dobber, maar nu zal je zien of het harde werk het waard was. We kunnen je dit wel vast meegeven: hard work pays off. Misschien niet meteen, maar het is het áltijd waard. Door hard te werken bereik je dingen en daar krijg je zelfvertrouwen van. En dat kun je best gebruiken, want af en toe denk je dat je iets niet kan. Totdat jij zelf het tegendeel bewijst!  

Waterman
Je staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Jij bepaalt zelf wat er in dit hoofdstuk geschreven wordt. Om het nieuwe hoofdstuk goed te laten slagen, zul je afstand moeten nemen van dingen uit vorige hoofdstukken. Dat is even moeilijk, maar diep van binnen weet je dat afscheid het beste is. Let er op dat je jouw gevoelens niet wegstopt en er wel bewust mee bezig bent. Zo verwerk je het volledig en krijg je later geen klap. En onthoud: het nieuwe hoofstuk wordt fantastisch! 

Steenbok 
Je bent een enthousiast persoon en wilt graag heel veel dingen tegelijk doen. Dat is zeker geen slechte eigenschap, maar de valkuil is dat je teveel hooi op je vork neemt. Waak daar deze maand voor. Stel realistische doelen en beloof geen dingen die je niet waar kunt maken. Dit zal je een stuk rustiger maken. Bovendien zal je merken dat het soms fijner is om het rustiger aan te doen, omdat je je volledig kunt focussen op één ding. 

Boogschutter
Hoewel er veel mensen zijn die er tegen opzien om weer met school of studie te beginnen, heb jij wel behoefte aan een frisse start. En dat is maar goed ook, want er staat een drukke periode op je te wachten. Gelukkig zijn je batterijen helemaal opgeladen in de zomer. Je kan er helemaal tegenaan. Een persoon van wie je het niet verwacht gaat een grote rol spelen in je leven.  

Wat is jouw sterrenbeeld? 

Beeld: thinkstockphotos