Travel

7 bijzondere plekken om te overnachten in Nederland

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het voelt om op vijftig meter hoogte te slapen? Of hoe het is om als een prinses in een echt kasteel te slapen? Dat kan! Vergeet alles wat je weet over hotelsm, want dit zijn geen gewone slaapplaatsen. Girlscene zet voor jou de meest bijzondere plekken om te overnachten op een rijtje.

Kraanhotel (Amsterdam)
Bang voor hoogtes? Dan is dit misschien iets te hoog gegrepen voor jou, want dit hotel is namelijk vijftig meter hoog! Er zijn drie soorten hotel suites: de Mystique (op vijfenveertig meter hoogte), de Secret Suite (op veertig meter hoogte) en de Free Spirt Suite (op vijfendertig meter hoogte). Als je het aandurft heb je wel een prachtig uitzicht over Amsterdam van het IJ tot aan de duinen. De kraan draait rond zodat je kunt genieten van afwisselend uitzicht.

Vliegtuig (Mill)
Je kunt nu letterlijk dromen in de wolken! Hampshire Hotel – Fitland Mill is een voormalig Duits marinevliegtuig dat omgetoverd is tot een echt luxeus verblijf. Het toestel biedt twee suites. Zodra je je in het toestel bevindt ben je letterlijk en figuurlijk in hogere sferen. Het toestel blijft namelijk niet op de grond, hij gaat acht meter de hoogte in. Zo krijg je het gevoel dat je écht vliegt!

Tram (Hoogwoud)
Openbaar vervoer vervelend? Helemaal niet! Je kunt er zelfs overnachten. De eigenaren van Controversy Tram Inn hebben op hun boerderij twee trams staan die omgebouwd zijn tot vier luxe appartementen. Deze trams komen uit Duitsland en hebben echt rondgereden in Kassel en Duisburg, gaaf!

Boomhut (Almere)
Alpro komt met een nieuw product: Alpro Pur'Enjoy. Met Alpro Pur'Enjoy lanceren zij de eerste plantaardige variatie op drinkyoghurt in Nederland met twee verassende smaken: framboos granaatappel en mango stervrucht. Om dit te vieren mocht Girlscene's Danique op een heel bijzondere plek overnachten: een boomhut! Danique was super enthousiast. Je hebt helemaal niet het gevoel dat je je in een boomhut bevindt.

Kampeervlot (Almere)
Dit is niet besteed aan mensen die snel zeeziek worden, want op het kampeervlot vaar jij rond met je tentje. Alles is aanwezig, je hoeft alleen zelf je slaapzak, kussen en handdoek mee te nemen. Je kunt vanuit je tentje heerlijk een plonsje nemen in het water, als dat niet ontspannen is!

Hobbitwoning (Castricum)
Fan van The Hobbit films? Dan moét je hier zeker gaan overnachten! In Castricum kun je namelijk overnachten in een woning die geïnspireerd is op de woningen uit The Hobbit. De woning heeft ronde ramen, deuren en ligt verscholen tussen een heuvel. Wij zeggen filmmarathon en gaan!

Kasteeltje Hattem (Roermond)
Altijd al als een prinses willen slapen? Dat kan, dit kasteeltje is het kleinste kasteeltje van heel Nederland. Het ligt verscholen achter het Roermondse stadspark. In de voormalige koetshuizen van dit kasteel zijn acht bijzondere hotelsuites gecreëerd. Dat wordt vorstelijk slapen!

Wil jij kans maken op een overnachting en een brunch in de boomhut net als Danique? Deel dan jouw ultieme Pur'Enjoy moment met Alpro en maak kans op een net zo avontuurlijke en aangename ervaring als Apro Pur'Enjoy zelf!

Waar zou jij wel willen slapen?

Bron, bron, bron, bron