Lifestyle

7 tips om sleur in je relatie tegen te gaan

Jij en je vriend(in)? Dat is als twee handen op één buik. Inmiddels ken je elkaar al een tijdje en heb je al het nodige meegemaakt samen. Iedere mijlpaal wordt gevierd, maar nu jullie elkaar al een lange tijd kennen voel je de sleur er wel insluipen. Shit. Je houdt ontzettend veel van hem/haar, maar dit gevoel kun je niet negeren. Girlscene deelt 7 tips met je om de sleur tegen te gaan.

Kijk, als je bijvoorbeeld al twee jaar of langer een relatie hebt is het logisch dat de vonken er niet meer zo vanaf springen zoals tijdens de eerste zes maanden. En het is ook normaal dat de vlinders in je buik plaatsmaken voor het 'houden van'-gevoel, hoe cliché dat ook klinkt. Maar toch zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je relatie leuk te houden. Op die manier voelen jullie je weer meer zoals tijdens de beginperiode!

1. Verras elkaar
In het begin waren jullie misschien heel spontaan terwijl het nu rustig z'n gangetje gaat. Prima dat je een stabiele relatie hebt, maar het moet niet saai aanvoelen. Toch? Elkaar verrassen is één van de perfecte manieren om je relatie een boost te geven. Misschien denk je met verrassen meteen aan grote cadeaus en dingen die geld kosten, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Je kunt bijvoorbeeld een briefje voor hem achterlaten waarop je een lieve tekst schrijft zoals 'ik hou van je'. Hiermee tover je gegarandeerd een lach op zijn/haar gezicht. En vice versa is het natuurlijk ook fijn als hij/zij jou op zijn/haar manier verrast.

2. Waardering uitspreken
Als je al een tijd een relatie hebt weet je vast wel hoe belangrijk het is om met elkaar te communiceren, maar soms schiet goede communicatie erbij in. Heb je stiekem toch last van de sleur? Herinner je jezelf er dan vooral aan om je waardering uit te spreken. Dat kan iets simpels zijn van 'de kopjes thee die jij maakt blijven het lekkerst' tot 'super bedankt voor het helpen met het in elkaar zetten van deze IKEA kast'. Dat wil je graag horen!

3. Activiteiten proberen
Samen nieuwe activiteiten proberen is een regelrechte hit. Nieuwe dingen ondernemen kan zó leuk zijn dat je meteen weer de vlinders in je buik voelt. En wees niet bang om het kind in jezelf naar boven te halen. Samen gek doen kan best leuk zijn. ;-) Apenkooien in huis? Waarom niet. Enne, als je meer aan spannende dingen denkt kun je de ander vast blij maken door naakt te koken.


4. Zeg 'ik hou van je'

Zoals bij punt 2 staat is communicatie enorm belangrijk en daarom is het juist zo fijn om tegen elkaar te zeggen dat je van elkaar houdt. En zie je elkaar een paar dagen niet? Dan is een 'ik mis je'-sms hartstikke fijn om te krijgen. In dit artikel staan meer berichtjes die je van je vriend(in) wil krijgen, maar die kun jij natuurlijk ook naar hem of haar sturen.

5. Verban elektronica
Kijken jullie al jaren altijd samen televisie in bed? Heel gemoedelijk, maar zo is een sleur in je relatie bijna niet te voorkomen. Helemaal goed als je 's avonds Goede Tijden wil kijken, maar probeer je slaapkamer te gebruiken voor twee dingen: slapen en seks. Dus ja, ook tablets, laptops en telefoons kun je beter niet in bed gebruiken als je samen bent.

6. Bucketlist maken
Waarschijnlijk heb jij voor jezelf doelen in het leven opgesteld, maar dat kun je natuurlijk ook samen doen. Wat dacht je van extreme dingen als parachutespringen tot meer avontuurlijke dingen als een roadtrip door Europa maken? Wissel de grote wensen op de bucketlist af met kleine dingen zoals een jaar lang elke week 1 dag samen koken tot date nights inlassen.

7. Betere seks
Je kunt er eigenlijk niet omheen... Seks is een belangrijke factor in bijna elke relatie. En vooral de kwaliteit is belangrijk. Dus we kunnen wel als tip meegeven om meer seks te hebben, maar nog beter is betere seks hebben. Probeer nieuwe standjes (of juist een andere omgeving) want je weet: verandering van spijs doet eten. Laat je fantasieën werkelijkheid worden om je relatie een extra impuls te geven. Vind je het moeilijk om over seks te praten? Girlscene geeft je hier tips.

Klik hier om verder te praten over dit onderwerp op Girlscene's forum.

Wat zijn jouw tips om de sleur in je relatie aan te pakken?

Beeld: Instagram

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook