Beauty

Test: wordt je huid beter als je een paar dagen geen make-up draagt?

Detoxen is helemaal hot. En niet alleen op het gebied van voeding (al zouden we je dat nóóit aanraden), maar ook op het gebied van make-up. Steeds meer vrouwen nemen een break van make-up om hun huid de nodige rust te gunnen. Het '5:2 huid dieet' wordt steeds populairder in Europa, wat inhoudt dat je twee dagen van de week geen foundation gebruikt. Dit zou de conditie van je huid enorm moeten verbeteren. Bye bye onzuiverheden! Maar heeft het echt zin om twee dagen per week geen foundation op te doen? Girlscene zocht het uit.

Een egale huid zonder onzuiverheden, dat is waar iedere vrouw van droomt. Helaas is niet iedereen gezegend met een gladde huid, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om de conditie van je huid te verbeteren. Denk aan gezonde voeding en de juiste huidproducten. De laatste trend op het gebied van beauty heeft alles te maken met detoxen. Nee, er is geen wondersapje ontwikkeld, maar het gaat om een detox van make-up. Steeds meer vrouwen doen aan het '5:2 huid dieet'; vijf dagen per week mag je foundation dragen, de andere twee dagen smeer je niks op je gezicht.

Het doel van het '5:2 huid dieet' is om een mooie huid te krijgen. Foundation verstopt de huid en als je jouw huid twee dagen rust zou gunnen dan zou dat de conditie van je huid enorm moeten verbeteren. Maar heeft het echt zin om twee dagen per week een break te nemen van foundation? Women's Health Magazine vroeg het aan Karen Hammerman, dermatoloog bij Vanguard Dermatology in New York. "Een break nemen van foundation geeft de huid de kans om de vochtbalans te herstellen zonder dat de huid wordt afgesloten door lagen make-up. Het zorgt ervoor dat de huid de restjes make-up kan verdrijven", aldus Karen.

Volgens de dermatoloog is het dus zeker goed om af en toe een break te nemen, maar ze zegt er ook bij dat je niet per se een break van twee dagen hoeft te nemen. "Als je de huid 's avonds goed reinigt dan is het niet nodig om twee dagen geen make-up te dragen zodat de huid kan herstellen". Karen vertelt dat het genoeg is om de huid elke dag goed te reinigen met make-up remover en vervolgens nog met een cleanser zodat de huid echt goed kan ademen. "Het 5:2 huid dieet haalt niks extra's uit zolang je de huid goed reinigt en verzorgt. Je huid is net zo gezond met de juiste reiniging, make-upproducten en zonnebrand", besluit Karen.

De conclusie is dat het niet nodig is om een paar dagen per week een break van make-up te nemen, zolang je de huid maar goed reinigt en verzorgt. De huid kan 's nachts herstellen, wat al voldoende is. Zorg ervoor dat je goede huidproducten gebruikt, het liefst zo natuurlijk mogelijk en zonder alcohol.

Draag jij weleens een dag geen make-up om je huid rust te geven?

Bron

Beeld: instagram