DIY: Mirror Mosaic Collar

Fashion door Redactie

Kraagjes zijn nog steeds helemaal hot. Van simpel zwart tot fel neon met kraaltjes tot bloempjes, ze fleuren een simpel blouseje of basic top helemaal op. Wil jij weten hoe jij zo'n kraagje zelf maakt? Kijk maar mee, want ik, Denise, leg jou uit hoe jij een Mirror Mosaic Collar maakt!

diy kraagje

Benodigdheden:
- Klein stukje stof
- Naaimachine of naald en draad
- Schaar
- Potlood

cds

lijmpistool

- CD's
- Lijmpistool
- Bak die gevuld kan worden met heet water
- Groot stuk karton

Hoe ga je te werk voor het kraagje?

kraagje

kraagje

Stap 1: Om het basiskraagje te maken heb je maar een klein stukje stof nodig. Teken de helft van het kraagjes patroon op dubbelgevouwen papier zodat het symmetrisch is.

kraagje

kraagje

Stap 2: Vouw de stof dubbel en speld je patroon erop vast, wanneer je het uitknipt heb je twee gelijke delen.

kraagje

Stap 3: Zet met een zigzagsteek op de naaimachine het kraagje vast, maar laat de bovenkanten open zodat je dadelijk de 'ketting' compleet kan maken.

kraagje

kraagje

kraagje

Stap 4: Knip nu twee gelijke stroken stof en zigzag deze ook op de naaimachine. Nu kun je de stroken in het kraagje steken waar het open moest blijven. Vouw de stof naar binnen en speld vast. Als beide zijden gelijk zijn, kun je ze vastnaaien.

Nu is het kraagje klaar! Zo kun je het kraagje ook dragen. Als je het wilt versieren met spiegel mozaïek moet je even verder lezen...

Hoe ga je te werk voor het mozaïek patroon?

diy mozaiek kraagje

diy mozaiek kraagje

diy mozaiek kraagje

Stap 1: Leg CD's in een bak en giet er kokend water overheen. Op deze manier komt de bedrukte kant van de CD los en kun je hem er zo afpellen. Wanneer de CD 'kaal' is kun je hem met een stokje uit het water vissen en laten afkoelen.

diy mozaiek kraagje

diy mozaiek kraagje

diy mozaiek kraagje

diy mozaiek kraagje

Stap 2: Wat je nu moet doen is de CD in stukjes knippen, ik koos voor vierkantjes en driehoekjes. Je kunt ook andere vormen kiezen of gaan voor verschillende grotere en kleinere stukken. Ik had voor dit kraagje precies een CD nodig.

Stap 3: Wanneer je klaar bent met knippen leg je je basiskraagje op een ondergrond die vies mag worden. Ik gebruikte een groot stuk karton. Als je wil kun je alle stukjes meteen al ordenen op je kraagje, maar je kunt ook improviseren als je klaar bent met knippen.

diy mozaiek kraagje
Ik legde ze van tevoren even neer, zo wilde ik dat mijn kraagje eruit kwam te zien!

diy mozaiek kraagje

Stap 4: Nu ga je de stukjes vastzetten. Ik heb hiervoor een lijmpistool gebruikt. Wel uitkijken voor de warmte! De draden lijm zijn onvermijdelijk, maar kun je later gewoon los trekken.

diy mozaiek kraagje

Stap 5: Klaar? Laat het dan even afkoelen. Wanneer je alles goed hebt laten drogen kun je die draadjes dus wegknippen of eraf trekken.

Nu is je kraagje klaar om gedragen te worden!

diy mozaiek kraagje

diy mozaiek kraagje

Hopelijk vinden jullie het kraagje net zo mooi als ik! Ik ben benieuwd, gaan jullie nu je eigen exemplaar maken?

Door: Je m'appelle Densie