Real life

Girls Issues: Ik ben verliefd op mijn neef

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die smoorverliefd is op haar neef. 

Heey Girlscene,

Ik heb een heel groot probleem: ik ben verliefd op mijn neef. Ik ben zelf half Marokkaans en vorig jaar met Kerstmis ben ik met mijn vader naar Marokko gegaan. Daar zag ik mijn neef na 3 jaar weer. Toen ik in Marokko was hebben we heel veel leuke dingen met mijn neef gedaan. Op een dag gingen we met z’n allen bij mijn oma eten. Toen zat ik naast hem, iedereen was aan het praten en mijn neef en ik ook. Hij zei: “kom even mee” en dat deed ik. Ik had geen idee wat er was. Toen stonden we in de keuken en zei hij dat hij me leuk vond, maar op dat moment riep mijn tante me gelukkig, dus heb ik niks gezegd. Aan het einde van de vakantie gingen we van iedereen afscheid nemen, dus ook van mijn neef. Die dag gaf hij mij een armband. Na die vakantie heb ik bijna niets meer van hem gehoord, want mijn familie is daar best arm en hebben dus geen computer. Nu komt dus het probleem: hoe meer ik aan die vakantie denk, hoe leuker ik mijn neef ga vinden. Ik ben verliefd op hem. Ik weet niet wat ik nu moet doen, want ik durf het tegen niemand te zeggen. Ik ga deze zomer weer naar Marokko en dan zie ik hem weer dus pleaassseee ik heb echt hulp nodig.

Xxx

Lieve anoniem,

We kunnen ons zo voorstellen dat je aan de ene kant heel blij en gelukkig bent, want verliefdheid is één van de fijnste gevoelens die er zijn. Maar aan de andere kant zijn die verliefde gevoelens ook vervelend, want je bent verliefd op een familielid en hij woont ook nog eens heel ver weg. Geen ideale situatie dus. Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt, dat maakt het allemaal nog moeilijker.

Allereerst willen we je op het hart drukken dat jezelf niks te verwijten valt. Verliefd worden overkomt je nu eenmaal. Je kunt echter wel zelf kiezen wat je met die gevoelens doet. De meeste mensen zijn van mening dat een relatie met je neef niet het verstandigste is. Als twee familieleden kinderen krijgen dan kunnen zij met ernstige afwijkingen geboren worden. Dat is misschien wel de grootste reden waarom het niet verstandig is om een relatie te hebben met een familielid. Jouw neef woont ook nog eens in Marokko en jullie kunnen niet makkelijk contact hebben als jij in Nederland bent, dus vraag je ook af of deze relatie zou kunnen werken. Het is tenslotte niet leuk om een relatie te hebben met iemand die je niet kan spreken. Bedenk je dus goed of een relatie met je neef in Marokko het waard zou zijn.

Hoe moeilijk het ook, misschien kun je beter op zoek gaan naar een andere leuke jongen. Die zijn er namelijk genoeg! Een jongen die geen familie is en dichter bij jou in de buurt woont. Wij nemen aan dat je nog jong bent, er zullen nog genoeg grote verliefdheden komen!

Tot slot willen we je nog meegeven dat je niet alleen met dit probleem hoeft rond te lopen. Je kunt er best over praten met iemand die je vertrouwt. Een goede vriendin bijvoorbeeld. Mocht je het tegen niemand in je omgeving durven zeggen dan kun je altijd nog met een professional praten.

Heel veel succes!

Liefs,

Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀