Fashion

15 geniale hacks waardoor je schoenen altijd lekker zitten

Schoenen: je kan niet met ze en je kan niet zonder ze. Om maar te beginnen met het ergste schoeisel: hoge hakken. Het ziet er verdomd goed uit onder een jurkje, maar wát een pijn doen die dingen. En het inlopen van schoenen kan ook nooit zonder blaren. Om nog maar te zwijgen over de slippers waar je door het vocht altijd uitglijdt en je favoriete sneakers die gaan stinken… Gelukkig zijn er een aantal hacks waarmee je deze 'problemen' kunt verhelpen. Wist je deze briljante tips maar eerder! 

1. In de zomer zijn slippers jouw favoriet om aan je voeten te schuiven, maar het probleem waar je wel vaak tegenaan loopt (letterlijk) is dat je uitglijdt door het vocht onder je voeten. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kun je haarspray op je slippers spuiten. Het zal er niet voor zorgen dat je helemaal niet meer uitglijdt, maar je hebt er wel meer grip door. 

2. Hoe vaak heb jij je slippers al aan gehad deze zomer? Je hebt er vast nog niet over nagedacht hoeveel bacteriën en zweet zich opstapelen op je slippers. Het resultaat? Meer kans op voetschimmels en stinkende slippers. Je slippers even schoonmaken is dus geen overbodige luxe. Dit doe je door alcohol gemixt met water op een tandelborstel te doen en te schrobben.

3. Als je je afvraagt waarom je ineens rugpijn hebt in de zomer: het zou weleens aan je slippers kunnen liggen! Slippers geven namelijk niet veel steun, omdat de meesten geen stevige zool hebben. Verruil slippers voor goede sandalen. Die zijn net zo leuk en je houdt er geen rugpijn aan over! 

4. Mocht je per sé slippers willen, ga dan voor een exemplaar met dikke bandjes. Deze houden je voeten op één plaats. En vermijd slippers met dunne zolen! 

5. De zomer + dichte schoenen = een ramp. Maar soms ontkom je niet aan dichte schoenen, als je ze bijvoorbeeld aan moet op je werk of voor een lange wandeling. Vochtige voeten en schoenen zijn een broeiplaats voor bacteriën. Iew! Om te voorkomen dat deze bacteriën zich in je voet nestelen en dingen als voetschimmel veroorzaken, kun je jouw dichte schoenen in een plastic zak in de vriezer stoppen. Zo worden de bacteriën gedood. Wel een fris idee, toch? 

6. Sommige schoenen draag je met gevaar voor eigen leven, want soms is de zool zo glad dat je er vaak door uitglijdt (wat overigens ook altijd charming situaties oplevert). Om valpartijen te voorkomen kun je schuurpapier op je zool plakken. 

7. Heb je last van zweetvoeten? Sokken in sandalen zijn in, maak gebruik van deze trend. 

8. Je herfstschoenen heb je vast ingespoten, maar wist je dat espadrilles ook wel een spray kunnen gebruiken? Het Nederlandse weer heeft er een handje van om heel onvoorspelbaar te zijn, dus het is geen slecht idee om je espadrilles in te spuiten met waterproof spray om de stof tegen regen en vocht te beschermen. 

9. Hoge hakken: de horror van elke vrouw. Voetpijn is onvermijdelijk. Of toch niet? Er is een hack waarmee je high heels pain voorkomt, halleluja! Een gekke hack, maar Girlscene's Renée heeft het getest en het werkt écht: tape je derde en vierde teen tegen elkaar om pijn onder de bal van je voet te voorkomen. 

10. Zijn je sandalen vochtig geworden? Strooi wat babypoeder over je sandalen om het vocht op te nemen. 

11. Kies liever voor sleehakken dan voor high heels. Sleehakken hebben een dikke zool en dit zorgt voor meer steun. En meer steun betekent ook dat ze lekkerder lopen en je minder snel pijn krijgt aan je voeten. Score! 

12. Doe je neus en je voeten een gunst door theezakjes in stinkschoenen te leggen. De theezakjes zullen de onfrisse geur opnemen en hierdoor kun je jouw favoriete afgetrapte sneakers weer met plezier aan. 

13. Als je merkt dat het ergens schuurt op je voeten, doe er dan meteen wat tape op om blaren te voorkomen. Dat bespaart je een hoop (onnodige) pijn!

14. Schoenen inlopen is de hel. Gelukkig is hier óók een briljante hack voor! Loop je schoenen pijnloos in door met verwarmde dikke sokken (met hulp van je föhn) in je nieuwe schoenen door het huis te lopen. 

15. Lange nacht met hoge hakken voor de boeg? Smeer je voeten in met Vaseline om wrijving (en dus blaren) te voorkomen. 

Wat hack ga jij eens uitproberen? 

Bron, bron, bron
Beeld: thinkstockphotos