News

Bewezen: het oudste kind is het slimst

Als oudste kind word je vaak als (gratis!) babysitter voor je broertje en zusje ingezet en moet je dealen met strengere ouders dan zij, maar één ding heb je in ieder geval mee: jij bent het slimst. En daar kan niemand wat tegenin brengen, want het is bewezen in een nieuw onderzoek. Als je de volgende keer een discussie met je broertje of zusje wilt winnen, kan je dit prima als argument gebruiken ;-). 

Mocht je zelf het jongste kind zijn dan ben je het hier misschien niet mee eens, maar dan heb je toch een beetje pech. Een onderzoek van de University of Illinois onder meer dan 377.000 middelbare scholieren heeft uitgewezen dat oudste kinderen een hoger IQ hebben dan hun broertje of zusje. Dit is het grootste onderzoek ooit wat betreft geboortevolgorde. 

Het onderzoek heeft uitgewezen dat oudste kinderen gemiddeld één IQ-punt hoger hebben. Ook zijn ze erachter gekomen dat oudste kinderen over het algemeen extravert, makkelijk in de omgang en verantwoordelijk zijn. Voordat je te enthousiast tegen je broertje of zusje roept dat je slimmer bent: het verschil is zo minimaal dat je er helemaal niks van merkt in het dagelijks leven. 

Maar toch: oudste kinderen zijn écht slimmer! 

Ben jij het oudste kind thuis? Kloppen de resultaten volgens jou? 

Bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀