Beauty

8 tips voor meiden met een gevoelige huid

Een gevoelige huid is geen grapje. En als jij dit huidtype hebt dan weet je daar waarschijnlijk alles van. Jij moet namelijk heel anders hiermee omgaan dan een vriendin die dit niet heeft. Gelukkig is er Girlscene! Wij hebben namelijk acht tips op een rij gezet zodat jij zo goed mogelijk met jouw huid om kan gaan. Deze tips kende jij waarschijnlijk nog niet.

1. Eerst testen, dan aanbrengen
Huh, wat? Het gaat over huidverzorging. In plaats van het meteen over je hele gezicht of lichaam te smeren is het beter om het op een klein stukje huid te testen zodat je kunt zien hoe je huid er op reageert. Niets is zo vervelend als een rare reactie op een product…

2. Stop met scrubben
Als je huid heftig reageert op bepaalde producten en daardoor geïrriteerd wordt is het goed om te weten dat je beter niet kunt scrubben. Deze reactie heeft vaak te maken met het feit dat je huid allergisch reageert op een bepaald ingrediënt. Op internet raden ze aan om dan een hydrocortison crème te gebruiken, maar dat kun je het beste overleggen met je huisarts of dermatoloog.

3. Gebruik milde producten
Vooral als je een gevoelige en onzuivere huid hebt zijn milde producten belangrijk. Voor de onzuivere huid zijn er veel producten op de markt en wat de meeste producten gemeen hebben is dat ze de huid nogal uitdrogen. Die uitdrogende werking in combinatie met een gevoelige huid is een no go. Kies daarom altijd voor milde producten om je huid te reinigen.

4. Lees altijd de ingrediëntenlijst
Je huid reageert waarschijnlijk heftig op veel ingrediënten en daarom is het altijd goed om te weten wat er in een product zit voordat je het koopt. Kennis is super belangrijk! Zo ben je als het goed is niet op zoek naar ingrediënten zoals parfum en parabenen. Enne… Hoe korter de ingrediëntenlijst, hoe beter. Minder dan tien ingrediënten schijnt ideaal te zijn, omdat de kans op irritatie dan het kleinst is.

5. Vermijd stress
Last van rosacea? Daar is geen direct middel voor, maar wat je wel kunt doen is aan de factoren werken zodat je het allemaal zo goed mogelijk onder controle kunt houden. Stress en schade door de zon verergeren rosacea en mede daarom is het belangrijk dat je regelmatig sport om je stressniveau laag te houden.


Biodermal dagcrème voor de zeer gevoelige huid €19,99

6. Hoe minder producten, hoe beter
Je hebt niet tien verschillende crèmes nodig om je huid te verzorgen, tenzij je dit op aanraden van een specialist doet. Zo niet, dan zijn minder producten altijd beter voor je huid. Over het algemeen heb je namelijk niet meer nodig dan een milde reiniger, dag- en nachtcrème en een goede zonnebrandcrème.

7. Let op welke make-up je gebruikt
Met een gevoelige huid kun je prima make-up dragen zonder dat je huid flipt, zolang je maar weet wat je gebruikt. Minerale producten accepteert een gevoelige huid goed, net zoals producten op basis van siliconen. Het blijft proberen en nog meer testen, want iedere gevoelige huid is anders en wat voor de één werkt, werkt voor de ander misschien niet. Tip: gebruik oogpotlood in plaats van vloeibare eyeliner, omdat latex in eyeliner kan irriteren.

8. Begin niet aan anti-aging producten
Anti-age producten bevatten vaak chemische ingrediënten die een gevoelige huid irriteren, daarom is het beter om daar niet zomaar mee te beginnen. Die ingrediënten kunnen namelijk de huid strippen en dat vindt een gevoelige huid niet prettig. Het gevolg is dat je huid brandend aanvoelt. Auw…

Producten voor de gevoelige huid

HEMA reinigingsmelk €1,75 | Yes To Cucumber dagcrème €12,99 | Biodermal zonnemilk voor de (zeer) gevoelige huid €9,65

Heb jij een gevoelige huid? Wat zijn jouw tips?

Bron, bron en bron