Fashion

DIY: Halsketting met steentjes

Kettingen kunnen je outfit een flinke boost geven. Die saaie grijze trui wordt een stuk mooier met je nieuwe favoriete ketting. Helaas zijn er tegenwoordig héél veel leuke kettingen en heb ik, Manon, als student te weinig geld om deze allemaal te kopen. Gelukkig houd ik wel van wat geknutsel en frutsel en daarom heb ik hier een DIY voor een leuke nieuwe ketting...

Ik werd geïnspireerd door een mooie gouden metalen halsketting met kleurrijke stenen. Helaas kostte deze bijna twintig euro en dat vond ik iets te duur. Dus hieronder mijn eigen en dus unieke versie.

diy ketting

Benodigdheden:
- Metalen ketting (goud of zilver, €4,95 H&M)
- Mooie knopen/steentjes (of andere dingetjes die je leuk vindt voor op een ketting zoals kleinere kettinkjes)
- Nagelknipper (als je voor knopen hebt gekozen met een oogje onderaan)
- (Seconde)lijm

ketting
Als uitgangspunt heb ik gekozen voor de gouden halsketting van de H&M, prijs € 4,95.

Deze ketting kun je voorzichtig buigen. Ook zitten er kleine gaatjes aan de uiteinden, dus mocht je de ketting nog wijder willen buigen, dan kun je zorgen dat hij toch nog om je nek blijft hangen door een kettinkje via de gaatjes aan de uiteinden te bevestigen.

Voor steentjes ben ik naar een stoffenwinkel gegaan, hier hebben ze allerlei stoffen, knopen en naaispulletjes. De steentjes die ik erop heb geplakt zijn oorspronkelijk knopen. Ook had ik witte halve parels en gekleurde stenen, deze hadden dan ook een oogje aan de onderkant om als knoop te bevestigen. Om ze op te kunnen plakken moeten ze natuurlijk wel vlak zijn aan de onderkant. Ik kwam op het idee om een kleine nagelknipper te gebruiken. Hiermee heb ik het grootste gedeelte van de plastic oogjes weggekregen waardoor ze dus makkelijker met lijm te bevestigen zijn. Aanrader dus die nagelknipper!

knoopjesknoopjes

De doorzichtiger gekleurde stenen hadden alleen kleine gaatjes aan de zijkanten om ze eigenlijk met naald en draad te bevestigen, maar zijn wel gewoon plat aan de onderkant. Hier hoefde dus niets aan gedaan te worden om ze te kunnen bevestigen.

Vanaf hier was het eigenlijk heel simpel. Kijk in welke volgorde en op welke plaats je de steentjes wilt plakken en het lijmen kan beginnen. Ik had haast en wilde de ketting die avond nog om, dus ik heb gewoon secondelijm gebruikt. Opzich blijft het hiermee prima zitten. Let alleen wel op, als je de ketting hierna nog gaat verbuigen breekt de lijm als het ware en vallen de steentjes er dus af. Met het lijmen is het makkelijkste om vanaf het midden van de ketting met de middelste steen te beginnen en zo naar buiten te werken. Op deze manier heb je na het bevestigen van alle stenen als het goed is evenveel ruimte over aan de uiteinden.

diy ketting

Klaar! Even goed laten drogen en je eigen gemaakte ketting is klaar om gedragen te worden.

Voor steentjes ben ik naar een stoffenwinkel gegaan, hier hebben ze allerlei stoffen, knopen en naaispulletjes. De steentjes die ik erop heb geplakt zijn oorspronkelijk knopen. Ook had ik witte halve parels en gekleurde stenen, deze hadden dan ook een oogje aan de onderkant om als knoop te bevestigen. Om ze op te kunnen plakken moeten ze natuurlijk wel vlak zijn aan de onderkant. Ik kwam tot het idee om een kleine nagelknipper te gebruiken. Hiermee heb ik het grootste gedeelte van de plastic oogjes weg gekregen waardoor ze dus makkelijker met lijm te bevestigen zijn. Aanrader dus die nagelknipper!

Ga jij deze ketting ook maken?

Door: Manon

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved