DIY: Tie Dye Denim Vest met Studs

Fashion door Redactie

Studs, spijkerstof en tie dye: met deze DIY combineer je de trends allemaal. Trek er een simpel topje, strakke jeans en stoere boots of killer heels bij aan en jij hebt een super outfit. Als je jouw handen een beetje uit de mouwen steekt, heb jij binnen no-time dit super fashionable item!

vestDit heb je nodig:
- Bleek
- Emmer
- Postelastieken
- Denim vest (dit kan je kopen bij de H&M, of gebruik een spijkerjack en knip daar de mouwen vanaf)
- Studs
- Textielmesje
- Tangetje

vest

vest

vest

vest

vest

vest

Wat moet je doen?
1. Als je het vest wil bleken, maak dan 'm dan eerst nat.
2. Knoop de postelastieken in het vest. Hoe minder je het vest gebleekt wilt hebben, hoe meer elastieken je moet knopen.

vest

3. Vul de emmer met water en bleek. Ik heb een beetje geïmproviseerd. Maar hoe meer bleek je gebruikt, hoe minder lang je hoeft te wachten. Houd ongeveer deze verhouding aan: 2/3 water met 1/3 bleek.
4. Wacht een paar uur. Ik heb mijn vest vier uur laten weken (ik ging lunchen met mijn vriend), maar blijf na die tijd de emmer checken.
5. Ben je tevreden met de kleur? Haal het vest uit de emmer, en haal de postelastieken van je vest. Als je het kleurcontrast te groot vindt, doe dan het vest weer terug in de bleek en bekijk het resultaat na elke 10 minuten.
6. Haal het vest er weer uit als je tevreden bent met de kleur. Stop het daarna meteen in de wasmachine, zonder wasblokjes. Laat het vest drogen nadat je het hebt gewassen. Ready to wear! (Zorg wel dat de al het bleek uit de wasmachine is, je kunt de wasmachine nog een keer laten draaien zonder was erin).

vest

vest

7. Als extra heb ik er wat studs opgezet. Kijk waar jij je studs wil hebben en maak met het textielmesje twee gaatjes in de stof. Prik hier de stud doorheen en buig deze om met een tangetje.

vest

vest

Ga jij ook zo'n tie dye denim vest maken?

Door: Sofie