News

Deze meisjes showen hun imperfecties om te laten zien dat iedereen mooi is

Veel meiden willen aan het schoonheidsideaal voldoen. Als je niet dun bent en geen mooie huid hebt dan val je al snel buiten de boot en word je misschien zelfs 'lelijk' genoemd. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Op Twitter doen meiden massaal mee aan de #BeautyInAllChallenge om te laten zien dat iedereen mooi is. Dik, dun, acne, cellulitis… deze meiden delen hun imperfecties en bewijzen dat je echt niet perfect hoeft te zijn om aan het schoonheidsideaal te voldoen. 

Het begon allemaal met de #DontJudgeMeChallenge, een challenge die bedoeld is om mensen niet zo snel over iemand te laten oordelen. Honderden meisjes hebben een video van zichzelf gemaakt met een 'before' en 'after' moment. In het 'before' moment hebben ze zichzelf lelijker gemaakt door bijvoorbeeld puisten en een eenbrauw op hun gezicht te tekenen. In het 'after' moment laten ze hun prachtige gezicht zien. 'Dont judge a book by it's cover' is de boodschap. 

Al snel kwam er kritiek op de #DontJudgeMeChallenge, want waarom is iemand met puisten of een eenbrauw niet mooi? Een meisje met de naam Kareem op Twitter vroeg zich dit af en riep een nieuwe hashtag in het leven: "I want ppl with skin imperfections, unibrows, messy facial hair, and other features people deem "ugly" to tweet "#BeautyInAllChallenge". Binnen no time nam de #BeautyInAllChallenge Twitter over en hebben duizenden meiden hun imperfecties gedeeld om te laten zien dat iedereen mooi is. 

Vind jij dat de kritiek op de #DontJudgeMeChallenge terecht is? Wat vind jij van de #BeautyInAllChallenge?

Bron, bron
Beeld: twitter

Must reads 👀